Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Warhorse zrušení E3 2020 a Gamescomu netrápí, zato Bohemku ano

Čili Kingdom Come 2 hned tak neuvidíme + o dopadech korony, nárůst DayZ.

Zpravodajský web Seznam Zprávy na přelomu týdne spáchal malou anketu mezi vybranými domácimi studii ohledně dopadu koronavirové krize a zrušení červnového E3 2020 či srpnového Gamescomu 2020.

Z odpovědí nepřímo vyplývá, že Warhorse Studios patrně neplánují v příštích měsících či letos v létě představit Kingdom Come Deliverance 2. Jeho PR manažer Tobias Stolz-Zwilling totiž na konto zrušených veletrhů v Los Angeles a Kolíně nad Rýnem uvedl toto:

"Pro nás to není zásadní problém, ovšem dopad na herní průmysl bude značný. Zejména na ty vývojáře a vydavatele, kteří využívají konference k představení nových her."

Naopak v Bohemia Interactive odpískání dvou klíčových veletrhů litují. Prý plánovali na těchto akcích své hry či aktualizace pro ně ukázat. Nyní budou doufat, že je pouze virtuální, živé přenosy vynahradí, aniž by bylo řečeno, co přesně nového chystají.

Petr Poláček z jejich marketingu nicméně přiznal, že navzdory potížím s povolováním IP adres pro konzolové devkity jim současná krize trochu pomohla: "Největší nárůst prodejů jsme zaznamenali v případě naší survival hry DayZ v Číně v lednu a v únoru 2020. Byl zhruba třicetinásobný oproti obvyklému průměru."

Warhorse prý COVID-19 komplikuje život hlavně v tom, že nemohou nabírat zaměstnance ze zahraničí, když se nedostanou přes hranice nebo jim nejsou udělena víza. Přesun na fungování z home-office prý nebyl jednoduchý, což potvrzuje i PR manažer Amanita Design odvolávající se na znuděné děti.

Kompletní článek čtěte zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments