Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zvrat: The Last of Us 2 už 19. června, Ghost of Tsushima v červenci

Nový jízdní řád Sony + KOMENTÁŘ.

Je to vyloženě jen pár minut, co nás Sony příjemně překvapila aktualizovaným jízdním řádem jejích definitivně posledních PS4 exkluzivit:

The Last of Us 2 nakonec vyjde dříve, než se předpokládalo - už 19. června 2020. Nakonec tedy jen zanedbatelně později oproti původnímu plánu (29. května).

Oproti tomu další velká first-party hra Ghost of Tsushima byla naopak mírně odložena, zjevně jen proto, aby udělala dílu Naughty Dog místo - bude následovat už 17. července 2020 (původně se tak mělo stát 26. června).

Patrně není náhoda, že se tak děje zrovna v den, kdy byl vyzrazen celý příběh, ačkoli oficiální zdůvodnění hovoří o úplně jiných příčinách:

"Jelikož vidíme zlepšení s globální pandemií, i protože naše týmy dosáhly nových vývojových milníků, musíme se adaptovat na neustále se vyvijející situaci. Ač tedy došlo ke změnám toho, jak pracujeme, musím pogratulovat týmům v Naughty Dog a Sucker Punch, jak zvládly finišování v nelehkých podmínkách. Tvrdě pracovaly, aby vám dodaly naprosto špičkové zážitky. Nemůžeme se dočkat, až se v příštích měsících dozvíme, co si o nich myslíte," napsal na PS Blogu Hermen Hulst, šéf celosvětových studií Sony.

Máte tedy o důvod více, proč se nepídit po tom závěru příběhu, když si jen za měsíc a půl sami The Last of Us 2 zahrajete. Sony asi nabyla optimismu, co se týče brzkého otevření kamenných prodejen s hrami v USA a postupného rušení restrikcí po celém světě, takže už není nutné vydání uměle zdržovat.

Nový termín v půlce června může částečně souviset i se zrušenou výstavou E3 2020 a zatím jaksi zabržděným představováním PS5 her: když bude Microsoft tlačit Xbox Series X a jeho exkluzivní hry na vlastní konferenci, tak vydání The Last of Us 2 na to bude více než pádnou odpovědí a dokáže vše zastínit, i pokud bychom tou dobou stále ještě neviděli exkluzivní PS5 tituly.

Je také logické, že Ghost of Tsushima musel udělat prostor mnohem očekávanější hře od téhož výrobce, ač by v pohodě stíhal i ten červen (viz nedávné signály). Pokud by mezi termíny obou her nebyl určitý odstup, tato japonská akce by mohla zbytečně zapadnout, takže pro Sony bylo jistější ji raději šoupnout na později - až budou mít lidé The Last of Us 2 dohráno a budou lačni po něčem novém uprostřed okurkové sezony, která bude též svědčit takovéto nové značce.

Tvůrci Ghost of Tsushima to na Twitteru okomentovali takto: "Posunuli nás jen o pár týdnů. Rozhodně jsme museli překonat mnoho výzev při adaptaci na práci z domova, ale díky neuvěřitelnému úsilí našeho celosvětového týmu je hra téměř připravena k vydání. Zbývá odstranit už jen pár chyb a posledních dokončujících zásahů, takže těchto pár týdnů navíc se hodí."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Ghost Of Tsushima

PS4

The Last of Us: Part 2

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments