Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Více snímků za sekundu přináší kompetitivní výhodu v Call of Duty: Warzone

Jak na to? + české video.

Call of Duty: Warzone se za několik týdnů od svého vydání stala jednou z nejhranějších her na PC s více než 50 miliony hráčů. Free-to-play titul nabízí dynamický battle royale zážitek pro až 150 hráčů soupeřících na dosud největší Call of Duty mapě.

Call of Duty: Warzone přináší inovaci v hratelnosti battle royale titulů tím, že se místo nacházení lootu zaměřuje na stále nové mise, čímž podporuje agresivnější styl hry i postup mapou. Boj také zabitím hráče nekončí. I pokud jej spoluhráči nedokáží oživit, dostane se do Gulagu, kde soupeří s jiným padlým hráčem o možnost vrátit se do hry ke svému týmu. Ať už je hráč na mapě nebo v gulagu, vysoký počet snímků za sekundu (FPS) odemyká hráčův potenciál naplno a zvyšuje šance na vítězný zásah soupeře.

Přestřelky v Call of Duty: Warzone mohou v jediném okamžiku skončit neúspěchem a každá výhoda je tedy znát. Z vysokého počtu FPS mohou těžit všichni hráči, začátečníci i ostřílení veteráni.

Plynulejší animace: V Call of Duty: Warzone se hráči pohybují velmi rychle. Při vyšším počtu FPS kombinovaných s odpovídající obnovovací frekvenci je animace jejich pohybu plynulejší a umožňuje tak snazší sledování cílů. 240 FPS/Hz poskytuje čtyřnásobný počet vizuálních informací a tedy čtyřikrát více šancí lehce poupravit zamíření proti 60 FPS/Hz.

Redukce rušivých efektů: V akčních hrách jsou extrémně důležité rychlé reakce. Rušivé efekty jako ghosting nebo roztržení obrazu mohou ovlivňovat vnímání scény a připravit hráče o cenné milisekundy. Vysoké FPS a Hz je pomáhají potlačit a díky tomu umožňují zaměřit pozornost tam, kam je to nejvíce potřeba.

Hráči jsou dříve vidět: Vyšší FPS snižují celkovou latenci systému, proto jsou hráčovy akce i celkový stav hry na monitoru dříve vidět. Nižší systémová latence vylepšuje reakční dobu a přináší pocit svižnějšího ovládání. Lze tak například dříve zahlédnout hráče vybíhajícího z krytu a zasáhnout jej, což je v rychlých akčních hrách, jako Call of Duty: Warzone, značná výhoda.

Watch on YouTube

Další informace o tom, proč jsou vysoké FPS důležité, jsou k dispozici v podrobném technickém rozboru: Proč je pro esport důležitý vysoký počet FPS?

Prvním zásadou přípravy na souboje 150 hráčů je vlastnit odpovídající hardware a mít hru správně nastavenou. Call of Duty: Warzone je plné detailů a funkcí v otevřeném světě, který může být náročný na renderování. K dosažení vysokých FPS a s nimi spojených výhod je potřeba mít výkonnou GPU.

Activision nedávno zveřejnil specifikace pro kompetitivní hraní Call of Duty: Warzone, který pro vysoké nastavení detailů doporučuje RTX 2070 SUPER.

Nastavení hry pro kompetitivní hraní a dosažení 240 FPS vychází z kombinace doporučení Prosettings.net a doostřování obrazu, které je možné zapnout v NVIDIA control panel. Takové nastavení s sebou vždy nese v kompromis v kvalitě zobrazení, např. méně realistickém stíny, odrazy nebo exploze.

Studie vlivu vysokých FPS na herní výsledky zkoumá poměr zabití a úmrtí v populárních battle royale titulech Fortnite a PUBG. Vychází z ní, zlepšení při vyšším počtu snímků za sekundu není podmíněno zkušenostmi hráče. Úspěšnější byli začátečníci i pravidelní hráči. Více informací o hraní při vysokých FPS nabízí tato specializovaná stránka.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments