Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Port Royale 4 vyjde 25. září, rozjíždí se beta

Námořní obchodní strategie v detailech + první sestřih.

Gaming Minds Studios a Kalypso dnes oznámili, že Port Royale 4 vyjde 25. září 2020 pro PC, PS4, X1 a Switch, což je upřesnění z dosud slíbeného 3. čtvrtletí.

Tady je vůbec sestřih přímo z hraní:

Watch on YouTube

Předcházet tomu bude PC beta, která nabídne kompletní kampaň za Španěly (za ty půjde hrát i ve Free módu), čtyři ovladatelné postavy a tutoriál.

Dnes v půl šesté večer proběhne na Twitchi živé vysílání ke startu bety.

Kdo si plnou hru pořídí z obchodu Kalypso, získá desetiprocentní slevu oproti Steamu.

V ní najdete další tři kampaně za koloniální mocnosti (za Angličany, Francouze a Holanďany) na jejich cestě za ovládnutím Karibiku. Ten bude ztvárněn jako rozlehlý 3D svět, v němž při plánování obchodních cest mezi šedesáti městy musíte brát ohled na počasí, útesy i mělčiny.

To, jako dobrodružství prožijete, ovlivní volba třídy postavy: každá ze čtyř nabízených (Průzkumník, Obchodník, Bukanýr či Pirát) bude mít své výhody i zápory.

Poprvé v této sérii proběhnou námořní bitvy na tahy a zúčastní se jich naráz až osm lodí s vlivem jejich kapitánů. Autentických historických lodí jinak ve hře najdete celkem osmnáct z 16. až 17. století.

Při stavbě města bude na výběr z až 50 budov, z nichž polovinu tvoří výrobní místa, například pro rum či luxusní zboží. Postupem času se odemkne více věcí v závislosti na vaší reputaci. Více v loňském oznámení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Port Royale 4

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments