Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Summer Game Fest nejslibnější náhražkou E3 a Gamescomu

Od května do srpna.

Moderátor Geoff Keighley nezůstane přes léto bez práce, ani když se nekonají veletrhy E3 2020 či Gamescom 2020.

Dohodl se prakticky se všemi předními vydavateli, že pod názvem Summer Game Fest zastřeší jejich pouze digitální akce, živě vysílané přes internet, ačkoli jim je nebude přímo produkovat ani to nebudou typické show, jen někoho vyzpovídá apod.

Dozvíme se takto o nových hrách od: 2K, Activision Publishing, Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Blizzard Entertainment, Bungie, CD Projekt Red, Digital Extremes, Electronic Arts, Microsoft, Private Division, Riot Games, Sony Interactive Entertainment, Square Enix, Valve a Warner Bros.

Watch on YouTube

Mělo by jít dle Reddit AMA o jakýsi rozcestník, nebo spíš takový TV program, kde si nastavíte upozornění a zpětně si přehrajete vše, co se stalo.

Akce od jednotlivých vydavatelů proběhnou v rozmezí od května do srpna, patrně budou rozfázované, aby se netloukly přes sebe (jako to bývá během E3) a aby každá měla svou chvilku slávy, z čehož budou těžit všichni.

Vše začne tento čtvrtek s tím Inside Xbox, kde budou poprvé ukázány hry pro Xbox Series X od třetích stran, ale Microsoft bude mít ještě minimálně jednu další takovou akci v létě. Akce s odkrytím PlayStation 5 je podle redaktora Bloombergu vzdálena už jen pár týdnů.

Po organizaci sólo vysílání od Future Games Show, PC Gaming Show, IGN a dalších se zdá, že toto bude nejlepší náhražka E3, protože někde ty nové hry a konzole pro letošní podzim oznámeny být musejí. Příjemným bonusem se stane, že po dobu konání těchto akcí se zpřístupní na omezený čas i nějaká hratelná dema.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments