If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft nastínil, co čekat a co nečekat od čtvrtečního nextgen pořadu

Aby předešel zklamání - exkluzivity až v červenci + bootovací sekvence a zvuk XSE.

Protože si Phil Spencer trochu pustil pusu na špacír v živém interview CNBC z domácí pracovny, a protože se hype z minulého čtvrtka trochu vymkl kontrole, tudíž spousta lidí má nerealistická očekávání, přišla dnes odpoledne taková "damage-control" od Microsoftu.

V článku na Xbox.com předčasně nastínil, co čekat a co naopak nečekat od čtvrtečního "nextgen pořadu" Inside Xbox s prvními záběry z her pro Xbox Series X.

Dozvíme se potvrzení her, které budou podporovat funkci Smart Delivery, která vám vždy dá tu nejlepší verzi hry, jakou můžete mít, i dovolí platit jen jedenkrát.

Uvidíme hry s novou nálepkou "Xbox Series X Optimized", což znamená využití výkonu konzole, "aby vypadaly a cítily jste se z nich neuvěřitelně". Vedle podpory 4K rozlišení, 120 snímků za vteřinu, DirectStorage, hardwarově akcelerovaného DirectX raytracingu, super rychlých nahrávacích časů atd.

Jistotou jsou ty první záběry z hraní Assassins Creed Valhalla, plus nějaký vývojářský deníček. Plus trailery, teasery či sestřihy z titulů od pestré škály vydavatelů.

Naopak, o vlastních MS hrách a exkluzivitách přímo od Xbox Game Studios se dozvíme až v červenci v jiném vysílání. Na něj se prý těší celá řada studií MS, kteří se až tehdy podělí o první pohled na hratlenost i dojde na nová oznámení. Všech patnáct interních studií MS prý maká na nějakých nextgen hrách pro novou konzoli.

Microsoft dnes oficiálně zopakoval, že zůstává odhodlán uvést Xbox Series X letos na podzim, stejně jako Halo Infinite. Navzdory určitému varování Phila Spencera, že s hrami to vypadá všelijak a mohou být odloženy kvůli nucené práci z domova, možným zpožděním vývoje a celkové nejistotě, která v této neprobádané oblasti kvůli COVID-19 panuje. Ty nejlepší týmy na světě, čímž se myslí i ty ostatní mimo Microsoft, prý nicméně tvrdě makají na tom, aby se vybrané hry stihly na letošní Vánoce.

Co se týče PC, hned od začátku budou na Xbox Game Pass hry jako Halo Infinite, Wasteland 3, Minecraft Dungeons i Microsoft Flight Simulator 2020. Později letos bude Project xCloud rozšířen do dalších zemí světa, i se sloučí jeho funkce s předplatným Xbox Game Pass.

Mimochodem, je tohle bootovací sekvence a zvuk při spuštění Xbox Series X...? Patrně ano, protože doprovodný popisek u YouTube videa říká, že jde o "nový Xbox zvuk":

Cover image for YouTube videoFirst-Look Xbox Series X Gameplay on Inside Xbox

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments