If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Video ze zrušeného rebootu Prince of Persia Redemption z 2011

S destrukcí celého města a skripty vypadal výborně.

Na YouTube to je už osm let a nikdo si toho dosud nevšiml. Abyste to viděli, musíte být rychlí, než to UbiSoft kvapně odstraní, až se to později dnes všude rozkřikne - den po údajné registraci domény Prince of Persia 6.

Prince of Persia Redemption (jen pracovní název) měl být rebootem této akčně adventurní série, který se chystal v letech 2010 - 2011 pro PC, PS3 a X360, ale projekt byl posléze zrušen.

Pravost materiálu potvrdil Marc-Andre Belleau, bývalý technický asistent a grafik z kanadské pobočky UbiSoftu, který se v komentářích dost divil, kde dotyčný záběry sehnal.

I podle jeho LinkedIN profilu šlo o level v perském městě, které bylo zničitelné a plné skriptovaných událostí, jako jsou chapadla obří chobotnice jak z God of War či různé výbuchy.

Otázkou je, nakolik by to tehdejší slabé konzole zvládly s takovou mírou destrukce a tolika bortícími se věcmi naráz na pozadí města pod vámi, zřejmě moc ne, což klidně mohl být důvod zrušení.

I na dnešní dobu vše vypadá výborně a může nás jen mrzet, že hra nebyla dokončena. Na druhou stranu asi bylo problémem, že místy se vše až moc podobá starým dílům Assassins Creed. Není vyloučeno, že část mechanismů se využila aspoň v survivalu I Am Alive právě od UbiSoftu.

Cover image for YouTube videoPrince of Persia Redemption

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments