Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bližší představení The Medium o přepínání mezi dvěma světy

Polsko, komunistický režim, tajemné vize a Silent Hill.

Skoro by se chtělo zvolat, že pro službu Xbox Game Pass je taková hra až škoda, protože působila jako jedna z těch nejzajímavějších z Inside Xbox (přehled). Působí to jako výměnný obchod za obrovské zviditelnění v pořadu od Microsoftu.

The Medium je psychologický hororový thriller od polského Bloober Teamu, který předtím stvořil Layers of Fear 1 a 2, Observer a Blair Witch, takže rozhodně žádní zelenáči. Vyjít má pro PC a Xbox Series X někdy koncem letošního roku (nikoli při startu XSE).

Hudbu vytvoři jak Arkadiusz Reikowski (osvědčený z minulých her), tak japonský skladatel Akira Yamaoka podepsaný pod sérií Silent Hill, přičemž její druhý díl se uvádí jako hlavní inspirace i pro hratelnost. Soundtrack má být emocionální a melodický.

Příběh bude o tom, co jste ochotni obětovat pro rodinu, jestli jste stále ještě člověk nebo už spíš robot. Těhotná hrdinka Marianne totiž dokáže vnímat dvě reality, jak tu skutečnou, tak tu duchovní v sépiových barvách a s monstry, mezi nimiž lze přepínat. Někdo se může jevit jako dobrák, ale uvnitř tomu tak není, což právě ona rozpozná. Všemu to dodá novou perspektivu, když vnímáte více věcí než běžní lidé a dokážete tak odkrýt složitou pravdu.

Watch on YouTube

Jelikož ji pronásledují noční můry o vraždě dítěte, vypraví se do opuštěného hotelu, který se před lety stal svědkem nemyslitelné tragédie. Tam začne hledat odpovědi na své otázky a různé záhady. Dějištěm hry budou Krakov a jiná polská místa v pozdních 80. letech pod komunistickým režimem, což by nám mělo být blízké téma.

Tvůrce Jacek Zieber v rozhovoru uvedl, že tenhle ambiciózní nápad nosili v hlavě už déle, ale předešlé platformy prostě nebyly dostatečné výkonné. Až teď prý je možné naplnit jejich vizi, když se otevřely dveře kreativitě. Stabilní chod, žádné nahrávací obrazovky (při přechodu mezi světy), vtahující filmový zážitek.. to jsou věci, které je přiměly k výběru Xbox Series X. První obrázky:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments