If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Týmový Turok dle excelových tabulek, to je Second Extinction

Detaily a obrázky z rychlokvašky.

Omluvte nás, ale nemůžeme si pomoci. Tahle dnes oznámená hra pro PC a Xbox Series X je úplně typickým příkladem rychlokvašky pro start nových konzolí, kterou snad někdo "vygeneroval" v excelových tabulkách přesně podle trendů a s minimálním rizikem.

"Protože hráči chtějí návrat Turoka, někdo stále ještě hraje Ark: Survival Evolved a bude se asi mluvit o Horizon 2, dáme tam dinosaury. Do severského prostředí to zase šoupneme díky naší domovině (švédské Malmö), popularitě Vikingů z (tehdy spekulovaného) Assassina a protože tam nemusí být moc hustá vegetace. A kooperativní mechanismy zase vezmeme z naší předešlé hry Generation Zero z 2019, APEX engine už máme... Věřte mi, bude to brnkačka".

Nějak takhle možná uvažovali v nevelkém (35 lidí) studiu Systemic Reaction spadajícím pod vydavatele Avalanche Studios. Intenzivní kooperativní FPS pro tři lidi, kde musíte spolupracovat, abyste sejmuli rozdivočelé a zmutované dinosaury, kteří se přeměnili v ultimátní stroje na zabíjení (ať už električtí raptoři či T-Rexové).

Second Extinction chce být zábavným sandboxem s unikátním zasazením, kde prý rozkvete kreativita (další klišé z vize studia ve vašem zájmu vynecháme). Pokusíte se přežít kombinací zbraní a schopností, jelikož čelíte přesile a Země padla. Klíčovými slovy zde mají být kulky, bomby, zuby, drápy a krev.

Otevřený svět se přitom zdá být velmi prázdný (ve srovnání třeba se starým Horizon Zero Dawn), což se snaží zamaskovat oslňující efekty explozí. Pěkný je však efekt dynamicky padajícího sněhu. Spoustě lidem hledajícím nenáročné, krátké odreagování to asi náramně sedne a může z toho být hit.

Dokonce už známe HW nároky, aspoň Intel Core i5-3570 či AMD Ryzen 3 1300X s 12GB RAM a 30GB volného místa. O prázdninách proběhne uzavřená beta na Steamu, počítá se s dlouhodobou DLC podporou. První obrázky:

Cover image for YouTube videoSecond Extinction Announcement Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments