Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Není se čeho bát, PlayStation 5 i hry jsou na dobré cestě pro Vánoce 2020

Sony se vyjádřila + výsledky.

Zatímco xboxový boss varuje ohledně komplikací ve vývoji, Sony je v klidu.

Podle ní se nemáme čeho bát. PlayStation 5 je na dobré cestě pro uvedení na Vánoce 2020 dle dřívějšího plánu.

"Ačkoli některé faktory, jako zaměstnanci pracující z domova či zákazy mezinárodního cestování přinesly určité výzvy, co se týče testovacího procesu a schvalování výroby, vývoj PS5 odsýpá a nadále platí vydání o vánoční sezóně 2020," praví se v oficiálním stanovisku z dneška.

V současné chvíli se neobjevily ani žádné zásadní problémy při vývoji first-party exkluzivních her ve studiích Sony či ve studiích partnerů.

Pouze přiznala, že krize měla určitý dopad na výrobu PS4, kvůli čemuž byla na řadě míst například v Americe minulé týdny vyprodaná. Mohly za to problémy v řetězci dodavatelů komponent, ale krátkodobá poptávka po hardwaru byla vyřešena stávajícími skladovými zásobami a trendy odbytu jsou nyní výborné.

Co se v minulých měsících výrazně zvedlo, byl objem (tržby) herního software staženého z PlayStation Network. Výrazně vzrostly také počty uživatelů PlayStation Plus a PlayStation Now.

Na dotěrnou otázku Bloombergu, jestli Sony netrápí zpoždění v marketingu PS5 (oproti pokročilejší fázi, ve které momentálně je Xbox Series X), přišla od vedení korporace, konkrétně od finančního ředitele (Hiroki Totoki) následující odpověď:

"Zvažujeme věci strategicky, ale děláme to nejlepší, co můžeme. Jestli v propagaci uspějeme či ne, tak s tímto verdiktem bychom si počkali až na prodeje PS5".

Podle posledních spekulací od insiderů dojde na akci s odhalením konzole někdy v první polovině června, ale oficiálně to zatím jisté není a plány se klidně mohou na poslední chvíli změnit. Že něco proběhne, to má být prý garantováno až například dva dny předem, když to už nemůže nic pokazit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments