If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně potvrzen remaster Mafia Trilogy

+ teaser.

Po mnoha spekulacích, naposledy z přelomu týdne, konečně dnes úderem 16:00 dochází k zásadnímu oznámení a Eurogamer ho má pro vás okamžitě venku.

Ano, v přípravě je Mafia Trilogy. Tedy remasterovaná, vylepšená kompilace všech tří dílů (Mafia 1, Mafia 2, Mafia 3) původně české gangsterské akce.

Zatím oficiální cestou víme jen tolik, že vyjde jak krabicově, tak digitálně pro PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 4, Xbox One a Stadia. Datum ještě upřesněno nebylo. Vývojářem je dle loga opět kalifornské studio Hangar 13 (jako u trojky), kterému ale pomáhá i torzo původních 2K Czech / Illusion Softworks.

K plnohodnotnému představení dojde až příští úterý, 19. května v 18 hodin našeho času, kdy se například dozvíme detaily o tom, co vše bude ve starých hrách vylepšeno a zahrnuto (pravděpodobně veškerá DLC).

Zde je malý teaser, u nějž byl tento popisek: "Prožijte příběh pravého gangstera napříč třemi odlišnými érami organizovaného zločinu v Americe."

Cover image for YouTube videoMafia: Trilogy - Official Teaser

Soudě dle existence české verze homepage lze tipovat, že se patrně dočkáme lokalizované verze hry, ale potvrzeno to zatím od Take 2 není.

Podle prvních ohlasů jsou všichni ve světě nadšeni, že v kompilaci budou zahrnuty všechny díly včetně toho nejoblíbenějšího prvního, který se v šuškandě nevyskytoval. Na předělávku první Mafie z 2002 (éra PS2/Xboxu/PC) jsou mnozí dost zvědavi a tam bude ten technický pokrok logicky největší. Mafia 2 následovala ve 2010 pro PS3/X360/PC a zatím poslední díl Mafia 3 pak už od jiných tvůrců i s jiným hrdinou ve 2016.

UPDATE - první obrázky, detaily i datum vydání najdete zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia

PS2, Xbox, PC

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments