Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xboxový boss varuje, že dopady COVID-19 pocítíme ve hrách od jara 2021

Protože se vývoj zasekl.

Vypadá to tak, že pravidelná pokračování (nové ročníky sportů atd.), velké multiplatformní hity (typu Assassins Creed Valhalla) či pár exkluzivit na start nextgenu na podzim dostaneme v pořádku.

Ale později, počínaje březnem 2021, má herní průmysl tvrdě pocítit negativní efekty koronaviru. Spousta titulů plánovaných na příští rok či později se má potýkat s odklady či úplným zrušením.

Prohlásil to xboxový boss Phil Spencer s odvoláním na současné potíže při vývoji mnoha projektů.

"Tyto velké hry, které ještě ani nebyly oznámeny, zaberou mnoho let na vývoj, dělají na nich běžně stovky či tisíce lidí z kanceláří po celém světě. Ale momentálně nemohou probíhat určité činnosti důležité pro hry, jako třeba motion-capture, nahrávání dabingu, zvuku, orchestrální hudby či finální vyladování".

Podle něj byl mo-cap prakticky nyní zastaven, herci nemíří do studií a vše nabírá prodlevy. Pokud už někdo stihl natočit pohyby pro animace dříve, má prý teď výhodu a může jen vše dolaďovat z domova.

Spencer si dle BusinessInsideru myslí, že sporty typu FIFA či Madden jsou vesměs v pohodě. Problém má být u titulů, které potřebují dát všechny grafické podklady dohromady, než se posunou ve výrobě dál.

Co kdyby mu poradili třeba domácí CBE Software, jak tohle překonat, když oni to pro Someday You'll Return dokázali ve dvou lidech vyřešit už v březnu?

Read this next