Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valhalla trhá rekordy, do března 2021 nějaká AAA hra UbiSoftu, prý Far Cry 6

Plány, výsledky a dopad koronaviru + ZDARMA Discovery Tour Řeckem i Egyptem.

Přední francouzský vydavatel se pochlubil se svými výsledky a plány.

Assassins Creed Valhalla prý trhlo nové rekordy, co se týče oznámení jakýchkoli her od UbiSoftu. Dosáhlo 100 milionů zhlédnutí traileru za úvodních 10 dnů, a 200 milionů při započítání uživatelského obsahu. Krom toho šlo o populární trend na Twitteru, na špičce několik dnů v mnoha zemích, a lidé svými reakcemi projevili větší zájem než o předešlé díly Odyssey či Origins.

Na nadcházející lineup odteď do 31. března 2021 je prý firma pyšná a považuje ho za "nejvíce ambiciózní v branži", když zahrnuje pětici AAA her níže. Ale jedna z nich prý může sklouznout do příštího fiskálu v závislosti na situaci s COVID-19 a pokud by to pomohlo dlouhodobému potenciálu. Jinak cíle UbiSoftu pro tento rok prý zůstávají na dobré cestě, tzn. nedojde k odkladu Valhalla.

  • Assassins Creed Valhalla
  • Watch Dogs Legion
  • Rainbow Six Quarantine
  • Gods & Monsters
  • Nějaká ještě neohlášená AAA hra z vlajkové série (prý Far Cry 6)
  • +
  • Roller Champions
  • Brawhalla
  • Trackmania
  • Tom Clancy's Elite Squad (mobilní)

Pokud se bude situace s COVID-19 vyvíjet dobře, vydá do jara všech pět výše zmíněných AAA her a ztratí jen pár týdnů produktivity. V případě druhé vlny viru to budou jen čtyři hry, když se zpomalí výroba po celém světě a bude potřeba být s každou premiérou opatrný. Skull and Bones je pořád nezvěstné.

The Division 2 prý při restartu na přelomu února a března (s datadiskem z New Yorku a nabídnutím základní hry prakticky zdarma) zažilo silný comeback, srovnatelný s výkonem AC Odyssey po 13 měsících. Šestice sérií UbiSoftu na této generaci (PS4/X1) překonala odbyt 10 milionů kusů (Assassin Unity + Origins + Odyssey, The Division 1 + 2, Far Cry 4 + 5, Ghost Recon Wildlands, Rainbow Six Siege a Watch Dogs 1 + 2 - celkem 11 titulů), zatímco na předešlé generaci to byly pouhé dvě (Far Cry a Assassin).

Za celý fiskál došlo k poklesu tržeb o 14 procent (pod předpoklady), zejména kvůli Ghost Recon Breakpoint, na jehož poslední updaty jsou prý kladné ohlasy. Pandemie koronaviru sice poslední týdny pomohla, ale také ovlivnila externí procesy, jako motion-capture, nahrávání dabingu, lokalizace a testování. Přechod na práci na dálku prý proběhl hladce (nyní už probíhá postupný návrat do kanceláří), ale ekonomická krize má mít potenciální dopad na utrácení spotřebitelů a obchodní partnery UbiSoftu. Ten poskytoval svým postiženým zaměstnancům logistickou, psychologickou a materiální podporu, vedle investic do stability připojení.

Nabízené tři plné hry zdarma během karantény (Child of Light, Rayman Legends, AC2) si stáhlo celkově 9 milionů lidí a frčel i starý katalog her (slevy). Rainbow Six Siege už má 60 milionů zaregistrovaných uživatelů a zapálení hráčů pro AC Odyssey i pozdější útraty za DLC vzrostly o 90 procent oproti Origins.

S tím souvisí dnes večer zpřístupněné odbočky Assassins Creed: Discovery Tour pro starodávný Egypt a pro starodávné Řecko na uPlay zdarma. Dosud byly přitom placené. Šanci ale máte jen do 21. května. Jedná se o taková interaktivní muzea, kde se v poklidu naučíte o historii, dobovém životě či si projdete některou z desítek tras s průvodcem, bez jakéhokoli střílení, ohrožení či akce.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments