Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA5 zdarma ihned shodilo Epic Games Store i Fortnite

+ sleva na RDR2 PC či Control.

Dalo se s tím dopředu počítat, přesto tomu ani tak věhlasná a bohatá firma nedokázala zabránit.

Netrpěliví zájemci o Grand Theft Auto 5 zdarma, o čemž věděli z dnešního úniku či včerejších spekulací, si vyčíhali pátou hodinu odpolední, na kdy byl slíben začátek rozdávání (skončí 21. května v 17 hodin).

Zabrousili okamžitě na epicgames.com/store a chtěli zahájit stahování, leč servery okamžitě zkolabovaly a ani nyní, o několik hodin později, nejsou znovu funkční.

Epic si problémy uvědomuje a situaci způsobenou vysokým provozem řeší. Uživatelé musejí počítat s pomalými nahrávacími časy, chybami 500 či padáním launcheru.

Rozdávání GTA5 bezplatně, které vám zůstane natrvalo ve vlastnictví, také zapříčinilo, že přestalo fungovat Fortnite.

Navzdory faktu, že hra Rockstaru je šest a půl roku stará, těší se stále velké popularitě. Ostatně rok 2019 byl jedním z nejlepších roků, co se týče odbytu GTA5.

Souběžně s tím se na Epic Games Store rozjely velké slevy trvající až do 11. června. Například Red Dead Redemption 2 o 40%, Control o 50%,, Borderlands 3 také o 50% či The Outer Worlds o 35%.

Funguje to tak, že hráči dostanou kupón na slevu 10 dolarů vždy, když nakoupí něco dražší, než je určitá minimální částka. Ty pak lze uplatnit na hry ve slevě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments