Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft: Už začala výroba Xbox Series X

Nečekaně brzy.

Jak přesně probíhá výroba nějakého hardwaru, to je pro většinu lidí španělská vesnice.

Možná zkreslené představy o celém tomto procesu tento víkend vyvrátila Ina Gelbert, ředitelka Xboxu pro Francii, která poskytla interview pro Xboxygen.

Prohlásila tam, že výroba Xbox Series X už započala. To je poměrně nečekané, když se píše polovina května a konzole má přijít na trh až v říjnu či listopadu.

"Víte, je velmi složité vyrobit takovou konzoli, když vezmete v potaz, z kolika komponentů je složena atd. Vedle toho musíte mít postupy pro továrny, každá část konzole je vyráběna někde jinde, je to zkrátka spousta práce".

Je to vůbec první představitel Microsoftu, který něco takového veřejně a oficiálně prohlásil. I vyvolává údiv, proč k tomu měla oprávnění právě regionální pracovnice a nikoli někdo vyšší šarže z Ameriky, toto nebývá zvykem.

Situace působí paradoxně i v tom, že konkurenční konzoli PlayStation 5 jsme ještě ani neviděli (nestane se tak patrně dříve než v červnu), zatímco Xbox Series X už se dnes vesele vyrábí. Může se tím vytvořit jakýsi pocit, že je Microsoft trochu napřed a opět trochu naklonit misku vah na jeho stranu - poté, co uplynulý týden patřil rozhodně PS5 díky Unreal Engine tech-demu či Ghost of Tsushima.

Francouzská šéfka Xboxu dále ujistila, že země galského kohouta patří mezi priority Microsoftu a že tam nebudou trpět nedostatkem kusů Xbox Series X. V současné chvíli je prý vše na dobré cestě a koronavirus to neovlivňuje, ale nevyloučila, že se výhled příští měsíce může změnit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments