Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co říká o Mafia 1 remaku šéf studia Hangar 13 a kdy toho z něj uvidíme více?

+ zatím nejvíce objednávaná hra roku.

Dan Vávra již minulý týden utrousil, že od předělávky nic nečeká, protože na ní nedělá, neřekli mu o ní dopředu a nedají mu ani korunu.

Zato čeští hráči mají přesně opačný názor a Mafia Trilogy velmi natěšeně vyhlížejí, zvlášť po úterním oficiálním představení a potvrzení dabingu Cenegou Czech.

Uvedl to Martin Schovanec z Xzone, kde prý včera (ve středu 20. května) měli díky Mafii největší denní nárůst objednávek v tomto roce, takže srpnové uvedení bude podle něj velké:

Jak je potvrzeno od úterý, Mafia 1 remake bude kompletně vytvořen od nuly na Mafia 3 enginu, s aktualizovaným scénářem s novými dialogy a vedlejším příběhovým pozadím, s novými cutscénami, novými herními sekvencemi a vlastnostmi. Krom toho bude město Lost Heaven rozlehlejší, budete se po něm moci prohánět nově i na motorkách (nový dopravní prostředek, který nebyl v originálu), hledat nové sběratelské předměty atd.

Jenže... nemohou to přeci jen v primárně americkém studiu Hangar 13 celé pokazit, když mají za sebou Mafia 3? Chápou tam vůbec vizi a smysl pro detail původně české hry od Illusion Softworks Petra Vochozky? Nechají si v něčem poradit od pohrobků 2K Czech v českých kancelářích, nebo vše rozhodnou jen dle sebe, svou optikou z Kalifornie? I tyto obavy létají éterem.

Jal se je proto uklidnit přímo ten nejpovolanější, prezident a provozní ředitel Haden Blackman, který k tématu uvedl následující:

"Původní Mafia 1 měla opravdu trvalý dopad na to, jak hry vyprávějí vážné příběhy. Jsme si vědomi, jak moc hru fanoušci série stále uctívají. Nyní, dvacet let po originálu jsme dostali příležitost představit tuto oblíbenou hru nové generaci hráčů. Zároveň dáme dlouholetým fanouškům série šanci znovu si prožít Tommyho příběh, s moderní prezentací, novými příběhovými i hratelnostmí prvky".

Poslední novou informací - po sérii mnoha úniků, trailerů i vydání Mafia 2 a 3 v Definitive edicích (ceny všeho a 12 minut hraní) - je, kdy vlastně tento vytoužený remake uvidíme v pohybu. 2K potvrdili, že se tak stane v rámci živě vysílané akce PC Gaming Show, která proběhne 6. června.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II: Definitive Edition

Xbox One

Mafia: Definitive Edition

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments