If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Demo Silent Hill exkluzivně pro PS5 prý uvidíme už za pár dnů

Věrohodný zdroj.

Už se o tom mluvilo jednou v dubnu. Ale tím, jak se přiblížilo představení PS5, vrátila se tato spekulace do světla reflektorů.

Takzvaný měkký reboot série Silent Hill bychom prý měli vidět na vlastní oči už začátkem června na plánované akci Sony. Má být již v hratelném stavu a demo bude ukázáno veřejnosti krátce po oznámení, čili není vyloučeno stihnutí startovního okna konzole (vývoj začal už ve 2019).

Přišel s tím dnes respektovaný insider DuskGolem, který zopakoval, že vývojářem je studio Sony Japan a že se jedná o exkluzivitu pro PS5.

Mělo by jít o nové uchopení tohoto survival hororu, které vše přístupní i úplným nováčkům, bez nutnosti znát staré díly.

Není to žádný remake, ani to nemá nic společného s Hideo Kojimou či zrušeným projektem Silent Hills od Konami. Sony tuto značku nekoupila, jen se domluvila na jejím oživení a použití s držiteli práv.

Mezi vývojáři mají být někteří autoři Siren či Gravity Rush, dále Masahiro Ito zajistí vizuální směřování, Akira Yaomoka hudbu a Toyama tomu celému šéfuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments