If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Final Fantasy 7 Remake nejlépe prodávanou PS4 hrou roku

Rekordní duben v USA.

Auditor severoamerického trhu, NPD Group, před okamžikem publikoval tamní výsledky za duben 2020. Útrata za herní software, hardware a příslušenství dosáhla nového rekordu za tento měsíc roku, s meziročním nárůstem o neuvěřitelných 73 procent.

Nejlépe prodávanou hrou dubna byl Final Fantasy 7 Remake, který se zároveň stal prozatímní trojkou uplynulých dvanácti měsíců, i nejžádanější hrou 2020 na PlayStation 4.

Také šlo o dosud nejúspěšnější díl série Final Fantasy, jak co se týče dolarových tržeb, tak počtu kusů. Překonalo se tak Final Fantasy XV z Vánoc 2016.

Oproti tomu Resident Evil 3 remake skončil šestý, za což ale může fakt, že některé obchody ho kvůli koronavirové krizi směly prodávat už v březnu, takže se jeho odbyt rozdělil do dvou období. Predator Hunting Grounds debutoval až na 15. místě.

Jinak vesměs klasika, s pokračujícími držáky Call of Duty: Modern Warfare, Animal Crossing: New Horizons či Call of Duty: Modern Warfare 2: Remastered.

Zájem o hraní jako takové v USA během karantény dokládá i nárůst útraty o herní hardware o 163 procent, když nejvíce frčel Switch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII

PS3, PSP, PS1, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments