Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Manchester United žaluje výrobce Football Manager

Kvůli použití názvu a jinému logu.

Je dost divné, že se proti tomu neozval dříve, když se v této sérii vyskytuje už 16 let a v předešlých dílech Championship Manager dokonce 28 let.

Fotbalový velkoklub Manchester United se rozhodl pustit do právních kroků vůči vydavateli Sega a studiu Sports Interactive za to, že prý ve hře Football Manager porušuje jeho ochrannou značku.

Reportuje o tom deník The Guardian - prý ho namíchlo i nesprávné použití loga, v němž chybí erb klubu, což ho má výrazně poškozovat, protože uživatelé očekávají něco jiného, na co jsou zvyklí.

Výrobce hry se brání, že přeci jde o "legitimní referenci na tým ve fotbalovém kontextu". A že logo zjednodušili, protože jde jen o jednu ze čtrnácti šablon, která se náhodně vybírá samotným herním enginem a zobrazuje při spuštění nové hry. Krom toho tam prý jasně dávají najevo, že se nejedná o licencované logo.

Sega v oficiálním stanovisku dále tvrdí, že United se tímto pokouší zabránit soutěživosti na poli her snahou o zákaz použít názvu klubu. A že prý z minulých let jasně vyplynulo, že se se svým obsažením ve minulých hrách smířil, takže se nemůže ozvat až nyní po tolika letech.

Vtipná je i zmínka, že vývojáři v minulých letech poslali bafuňářům do klubu i samotným hráčům několik kopií FootbalL Manageru, což vyústilo v pozitivní reakce z jejich strany na sociálních sítích.

Read this next