Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Většina vydavatelů prý umožní přechod z PS4 verze na PS5 zdarma

+ oznámení o oznámení, poslední drby.

Respektovaný insider Tidux promluvil o tzv. funkci cross-buy od Sony, tedy jakési obdobě Smart Delivery na Xbox Series X, která by umožnila přechod zdarma z PS4 verze hry na budoucí PS5 verzi hry.

Podle něj bude logicky záležet na každém jednotlivém výrobci, jestli tento přechod umožní. Sony si prý uvědomuje dodatečné náklady vývoje pro cross-gen (tedy titulů na PS4 i PS5 naráz) a nechce dávat na bedra vývojářů další zátěž.

"Zatím se zdá, že většina vydavatelů umožní přechod na PS5 verzi her bezplatně," napsal Tidux.

Právě toto bychom se měli oficiálně dozvědět na spekulované akci začátkem června, o které ten samý insider něco ví též.

Podle něj údajně Sony oznámí konání akce pro PlayStation 5 někdy tento týden s tím, že proběhne za 7 až 10 dnů od té doby, čili první červnový týden. Ale nic stále není jistého, protože současná situace s COVID-19 je extrémně dynamická.

Na obdobné téma promluvil Maximillian Dood, což je streamer a dlouhodobý člen komunity o bojových hrách na Twitchi. Prý zaslechl od kamarádů v herním průmyslu, které dobře zná roky, že startovní lineup PS5 titulů má být sakra dobrý.

Poslední související drobek pochází od Yana Chernikova, což je bývalý programátor Frostbite enginu, ex-DICE/EA, nyní kutící vlastní engine Hazel.

Rozhodl se analyzovat březnovou prezentaci technikálií od Marka Cerneho ze Sony, která byla určena pro vývojáře, čímž zklamala běžné uživatele, a měla se původně odehrát na konferenci GDC. Zkušený borec v něm pochválil rozhodnutí designérů konzole, z nichž prý budou tvůrci her opravdu těžit. Podle něj PS5 časem přinese ještě lepší věci než ten rychlý SSD.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Matteo Zibbo avatar

Matteo Zibbo

Contributor

Appassionato di videogiochi e musica (quella più rumorosa e veloce possibile), ha un'insana passione per i GdR occidentali che gli sta condizionando l'esistenza.
Comments