Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Legendární nadzvukové prouďáky do War Thunder

+ vylepšený cross-platform v updatu Starfighters.

Společnost Gaijin Entertainment oznamuje vydání obsahové aktualizace s podtitulem Starfighters pro svou vojenskou online akční hru War Thunder.

Technologický strom italského námořnictva s více než 20 torpédovými čluny, torpédoborci a křižníky je pouze špičkou ledovce, protože do hry přibyly desítky dalších válečných strojů, včetně legendárních stíhaček F-104 a Mirage IIIC. Také prý bylo výrazně vylepšeno cross-platform hraní přidáním funkce skládání her napříč konzolemi. Konečně budou moci všichni hráči na PC, PlayStation 4 a Xbox One hrát dohromady ve všech herních režimech War Thunderu nehledě na použitou platformu.

Watch on YouTube

Vývoj F-104 začal během korejské války. První akci tento letoun zažil ve Vietnamu jako součást amerického letectva a byl exportován do armád dalších třinácti zemí. Ve War Thunderu teď najdete dvě americké verze této stíhačky a několik mezinárodních. Kupříkladu F-104A, tedy první sériová verze Starfighteru, je vyzbrojena šestihlavňovým rotačním kanónem M61 Vulcan a dvojicí řízených střel Sidewinder. Pozdější verze mají lepší motor a širší výběr sekundární výzbroje. Tyto silně modernizované stroje zůstaly ve výzbroji italského letectva až do roku 2004.

Francouzský Mirage IIIC je dalším slavným strojem této éry a také prvním evropským letounem, který překonal v rovinném letu rychlost Mach 2. Navíc je Mirage IIIC k dispozici i v přepadové konfiguraci s přídavnými raketovými motory SEPR 844 generující další tah. Letadlo může nést obrovské množství různé výzbroje, vypíchneme různé verze řízených střel vzduch-vzduch a dále neřízené rakety a pumy. Kromě francouzských služeb byly Mirage IIIC velmi vytěžované izraelským letectvem během šestidenní války a jomkipurské války koncem 60. let, resp. začátkem let 70. Některé z izraelských strojů Mirage byly později prodány Argentině, která je nasadila během falklandské války v 80. letech.

Aktualizace také zahrnuje první pozemní vozidlo ve War Thunderu se sofistikovaným protipozemním radarem - 9P157 Chrizantema je sovětský stíhač tanků postavený na šasi BMP-3. Chrizantema má k dispozici termovizi i radar, které ulehčují identifikaci cílů - Chrizantema pak může v jeden moment vypustit dvě protitankové střely, každou na vlastní cíl. Dalšími zajímavými novými vozidly jsou moderní japonský lehký SAM systém Typu 93 namontovaný na podvozku ve stylu SUV a bangladéšský hlavní bitevní tank Typu 69-IIG - v podstatě je to čínská modifikace Typu 69 s extra reaktivním pancéřováním a delší hlavní děla.

S novými stroji z aktualizace Starfighters nyní celkové číslo vojenské techniky ve War Thunder přesahuje 1700. Kompletní seznam změn aktualizace je k dispozici na oficiálních webových stránkách zde.

Read this next