Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox Series X bude dostatek kusů pro každého, ale stále prý naplno nechápeme jeho výkon

Podcast se Spencerem.

Teď, když jsme jen pár dnů vzdálení od plnohodnotného odhalení PlayStation 5 a hráče nezajímá nic jiného, což vidíme i z čtenosti článků, vytáhl ze šuplíku "záložní zviditelňovací témata" xboxový boss Phil Spencer, aby se připomněl, že tady existuje ještě něco dalšího.

V podcastu Talking Games s Reggie Fils-Aime pohovořil o současném pokroku s výrobou Xbox Series X. Přitom to není nějaké téma, které by dnes, na konci května, někoho znepokojovalo, když se všude život vrací k normálu, i výrobní kapacity továren.

"Co se týče zásobování hardwarem, máme z toho dobrý pocit. Řekl bych, že budeme schopni připravit dostatek kusů, aby se dostalo na každého zájemce."

Prý se poučili ze startu Xbox One, jak je důležité souběžné vydání po celém světě, což se jim minule nepovedlo a hráči v některých zemích museli čekat dlouhé měsíce. Dobrý pokrok učinili prý i z pohledu přípravy her.

S čím se budou muset vypořádat, je to, jak budou komunikovat vyšší, stabilnější framerate, nebo jak dobrý pocit člověk má z větší rychlosti her. Kvůli zrušeným veletrhům a výstavám momentálně řeší, jak tuto přednost lidem vysvětlit, protože plynulost se jen na videu na YouTube ukazuje špatně.

"Ten pocit, který si z hraní odnášíte, ve srovnání s předešlou generací, je něco, na co budou lidé reagovat pozitivně," myslí si Spencer, dle nějž výkon nového hardwaru proto naplno pochopíte až později.

Read this next