Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kvůli protestům v USA později Cyberpunk 2077 i jiné aktivity

+ příspěvky EA a Square Enix na boj s rasismem.

Už už se zdálo, že se situace po koronavirové pandemii začínala vzpamatovávat a že se herní průmysl vrátí k normálnímu fungování. Avšak současné protesty, rabování, zákazy vycházení a násilné střety v ulicích mnoha amerických měst po zabití Afroameričana George Floyda udělaly čáru přes rozpočet mnoha plánovaným akcím, nejen tomu představení PS5, co neproběhne ve čtvrtek.

CD Projekt Red se rozhodl posunout živé vysílání "Night City Wire" s ukázkami Cyberpunk 2077 o dva týdny až na 25. června. Stejně jako všichni ostatní to zdůvodnil tím, že teď jsou k řešení důležitější otázky.

Také server IGN pozdržel sérii odhalování nových her na akci Summer of Gaming, naštěstí jen o pár dnů na 8. června, čili odstartuje příští pondělí. Jeho sesterská společnost Humble Bundle zase oznámila založení fondu s jedním milionem dolarů, které budou pomáhat vydávat hry pouze černošským vývojářům.

Pozadu nezůstali ani Activision, kteří v rámci solidarity odložili nové sezóny do Call of Duty Modern Warfare, Warzone a mobilní odnože hry. Nyní se prý chtějí bavit primárně o rovnosti amerických občanů, spravedlnosti a nutnosti změny v diskriminačním přístupu tamní policie vůči lidem tmavé pleti.

Electronic Arts, kteří už o víkendu odložili představení Madden NFL 21, přispějí milion dolarů organizacím zabývajícím se těmito palčivými otázkami a brzy uspořádají vnitrofiremní konverzaci o rasismu, slíbil jejich šéf Andrew Wilson.

Jako první ovšem s finančním příspěvkem 250 tisíc dolarů přišel vydavatel Final Fantasy ze Square Enix, který pak ještě dorovná peníze vybrané od zaměstnanců. Dostanou je charitativní organizace a Black Lives Matter, aby se celý svět změnil k lepšímu.

Read this next