If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spekulace o remaku prvního dílu Red Dead Redemption

Dost divoká.

Pochází to z nepříliš věrohodného zdroje na diskusním fóru 4Chan, i když některé zvěsti otamtud se později potvrdily. Každopádně to berte s velkou rezervou, protože je to až podezřele detailní a to většinou bývají jen výplody něčí fantazie.

Údajně se má chystat remake nebo spíš remaster prvního dílu Red Dead Redemption na enginu dvojky, který má vyjít v první polovině 2021 pro PC, PS5 a XSE.

Nemá to být jen DLC pro dvojku, nýbrž samostatný titul asi za 40 dolarů, v němž je obsažen i populární datadisk Undead Nightmare. Podílet se na tom má minimálně indická pobočka Rockstaru, dosud používaná spíš pro outsourcing.

Přinese údajně některé vylepšené herní mechanismy i dodatečné mise, které v originálu nebyly. K účasti na projektu měli být přizváni i někteří dabéři původní hry, jako třeba hlas Johna Marstona, kterým je Rob Wiethoff.

Ten samý zdroj prohlásil, že Grand Theft Auto 6 nebude oznámeno dříve než v létě 2022 a že se má chystat i související rozšíření s Mexikem pro Red Dead Online (thx GameRant).

Co k tomu říct závěrem? Vzhledem k propojení mapy RDR mezi jedničkou a dvojkou nelze něco takového v budoucnu úplně vyloučit, protože spousta majitelů RDR2 zůstala prvním dílem nepolíbená (když si pořídili až PS4 jako svou první konzoli) a nějaké peníze za recyklaci se Take 2 vždy hodí, zvlášť když GTA6 je dost daleko. Této konkrétní spekulaci bychom však moc nevěřili, některé věci působí smyšleně (např. v jedničce žádné rybaření nebylo).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

See 1 more
Awaiting cover image
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments