Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žádná DLC pro Resident Evil 3, remaku čtyřky by autor originálu nebránil

Dvakrát o Capcomu.

Vzhledem k odbytu dvou milionů kusů za úvodní tři dny to může zarazit, že japonský výrobce nechce něco dalšího vydělat na přídavcích, když má tak početnou základnu majitelů hry.

Na druhou stranu to asi souvisí s tím, že se remake dvojky a trojky chystal souběžně, po mnoho dlouhých let, tudíž lze pochopit, že si od nich chce už odfrknout a dívat se raději kupředu.

Peter Fabiano, producent Capcomu pro Siliconera prohlásil, že považují Resident Evil 3 za dokončený produkt. Jinými slovy, už pro něj nemají být žádná DLC ani patche.

Že si tahle firma na ně extra nepotrpí, dokládá shodná situace v minulosti u Devil May Cry 5. Fanoušci nicméně doufali aspoň v nějaké menší přídavky, jako když předešlý Resident Evil 2 dostal aspoň nový herní režim.

S touto sérií survival hororů souvisí ještě druhá dnešní zpráva, týkající se spekulovaného remaku Resident Evil 4, který údajně dostal zelenou a má se chystat na 2022 (až po tom Resident Evil 8).

Ředitel tvůrců originální čtyřky, Shinji Mikami, se nechal v interview pro IGN slyšet, jak by se na takový projekt osobně díval:

"Pokud to nezpackají a dopadne dobře, nemám s tím žádný problém."

Jak známo, RE4 je nejlépe hodnoceným dílem série, který byl už mnohokrát zrecyklován a modernizován, takže polovina hlasujících se v nedávné anketě VGC přiklonila k názoru, že by raději ani neměl být předělán.

Zakladatel studia Tango Gameworks je jinak s remaky předešlých dílů spokojen a líbí se mu. Podle něj bude s nimi Capcom dále pokračovat, protože se dobře prodávají. Na reedici čtyřky má makat studio M-Two, které zkoumá zpětnou vazbu hráčů a proč v recenzích dostala trojka nižší známky než loňská dvojka.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 3: Nemesis

Nintendo GameCube, PS1

Resident Evil 4

PS4, Xbox One, Nintendo GameCube, PS2, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments