If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Opět kolečko šeptandy o Resident Evil 8

Souhrn všeho, co se zatím ví.

Některé obchody tomu věří natolik, že už hru zalistovaly do nabídky, například rakouský GamesOnly. Každopádně nečerpají pouze z těch lednových spekulací (tato, tato a tato.

Fanstránky BioHazardCast a RelyOnHorror o Resident Evil 8 sesumírovaly poslední drobky, které údajně pocházejí z dobrých zdrojů a jsou snad "ověřené".

Ve hře má být méně chapadel a naopak více okultismu (nikoli magie) či rozporcovaných těl. Nejprve se mělo za to, že viníkem je něco nadpřirozeného, ale pak se přišlo na to, že za to může virus ve vzduchu, který také občas způsobuje halucinace.

Potkáte tam prý zombíky s brněním (jako v RE6, hlavně pozdější pasáž, vybaveni nožem či mečem) i nějakého velkého agresivního nepřítele s řetězi a zbraní ve stylu tyče. Jinak platí přítomnost vlků, vlkodlaků, psů a protivníků ve stylu Lickerů.

Ústředním záporňákem má být muž jménem Alan R., tajemný hrabě žijící na zámku. Má jít o vůdce The Connections. Druhým antagonistou se stane Natalia/Alex Wesker. Ani Blue Umbrella není tak čistá, jak se navenek tváří.

Část hry prý projdete s Emily, téměř třicátnicí, která vyrostla v horské vesnici. Pomáhá Ethanovi, snaží se utéct a hledá svého otce. Dalšími lokacemi se vedle vesnice (viz název hry Resident Evil VIIIage) mají stát zámky, jeskyně a lesy. Celkově tu budou více venkovní prostředí než v předešlých dílech a musíte projít přes hory, kde se záhadně ztrácejí lidé, nejprve bez jakéhokoli arzenálu.

S tím souvisí větší důraz na využití baterky, protože prostředí je často temné. Baterka se může vybít, ale energie se v ní sama pomalu doplňuje.

Vydání je prý plánováno na první čtvrtletí roku 2021 pro staré i nové konzole. K oficiálnímu oznámení od Capcomu by snad mohlo dojít do konce června.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments