If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně potvrzeno: PS5 akce na druhý pokus proběhne tento čtvrtek

+ registrace Gran Turismo, nález Xbox Series S.

UPDATE - Sony na PS Blogu oficiálně potvrdila, že představení PS5 her na druhý pokus opravdu proběhne tento čtvrtek, 11. června, ve 22:00. Stalo se tak krátce po uniklé reklamě na Twitchi. Půjde o předem připravené vysílání, a jelikož jeho autoři stále musejí pracovat z domova, bude jen v 1080p a 30 snímcích za vteřinu, což prý usnadnilo celou výrobu. Nicméně hry, které si pak zahrajete na PS5, budou ve 4K, ujistil výrobce konzole, který také doporučuje sledování se sluchátky pro nějaké cool audio efekty.

Původní článek 13:00 - Když v Minneapolis diskutují, že by mohli zrušit tamní policii, mohla by už uzrát vhodná doba, aby hráči konečně spatřili vytoužené exkluzivity pro PlayStation 5 (na první pokus to neklaplo).

Podle nepříliš spolehlivého zdroje, který má být bývalým spolupracovníkem italského webu 4News.it, prý má akce Sony proběhnout tento čtvrtek 11. června 2020 v deset hodin večer našeho času.

Neoficiální obrázek

Oficiálně to údajně má být dle dotyčného avizováno během pondělního večera, ale šance vidíme tak 50 na 50. Pro konání streamu už tento týden, vedle hezkého data se dvěma jedničkami, hovoří fakt, že příští týden potřebuje mít Sony rezervovaný na propagaci vydání The Last of Us 2. A poslední červnový týden už je dost pozdě, když spousta lidí odjede na prázdniny nebo by později nezbyl dostatek času na související oznámení od třetích stran.

Druhá spekulace pochází z Argentiny. Sony si tam společně s Polyphony Digital dle Redditu patentovala ochrannou známku Gran Turismo, což se stalo právě 4. června, kdy se měla PS5 akce konat původně a asi to není náhoda.

Aby nebylo fanouškům Xboxu smutno, že se kolem jejich konzole nic neděje, někdo našel zmínku o Lockhart v knihovnách operačního systému Windows.

Bylo to tam vedle pracovních označení jiných konzolí, jako Durango, Anaconda či Scorpio, takže ve finále to nic moc neznamená, spíš něco pozapomenutého z minulosti. Insideři na zbytek tohoto měsíce předpovídají odkrytí druhého stroje Xbox Series S s nižší prodejní cenou i menším výkonem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments