If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Amazon nahodil PlayStation 5 s 2TB diskem, ale nějak to nesedí

I nadcházející PS5 hry.

Přesně den před konáním největší události první poloviny letošního roku - odhalením PS5 exkluzivit od Sony, ve čtvrtek večer od 22:00 - projevil největší online-shop nebývalou agilitu.

Britský Amazon dnes v podvečer zalistoval do nabídky PlayStation 5 ve verzi s 2 TB diskem a cenovkou 600 liber, tedy v přepočtu 18 tisíc korun.

Někdo dokonce byl schopen si to reálně objednat, než to zmizelo. Wario64 dochoval screenshoty:

Pravděpodobně se však jedná o pouhou chybu, protože: 1) dříve Mark Cerny ze Sony prohlásil, že jejich ultrarychlý SSD může mít maximální kapacitu jen 1 TB (po odečtení systému mnohem méně). 2) i jiný nahozený PS5 model s 1 TB měl stejnou cenovku (600 liber). Jediným možným vysvětlením je, že možná šlo o 1 TB SSD v konzoli a pak ještě přiložený další 1 TB externě.

Každopádně celé to je zajímavé hlavně kvůli signalizaci, že bychom tím pádem zítra SNAD mohli vidět design konzole i že by se oficiálně mohly rozjet její předobjednávky, pro což to zase obvykle chce vědět prodejní cenu.

Amazon dále dal do nabídky předpřipravené produktové stránky pro ještě neohlášené PS5 hry: dvě od 2K (asi letošní ročníky sportů jako NBA 2K21), dále něco od Rockstaru (remake RDR1 pro PS5?), Bandai Namco, Bethesdy, Konami (Silent Hill?) a dvakrát od Koch Media.

Na Redditu se proto hned rozjela tipovací soutěž, co by to asi tak mohlo být za hry.

Některé obchody si takto dopředu nadělávají práci, aby mohly aktivovat předobjednávky ihned od minuty, až bude daná hra oznámena - aniž by se čekalo, než někdo napíše popisek, přidá obrázky, vyplní všechny údaje atd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments