Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Project Athia novou fantasy akcí od Square Enix

"Navrženo exkluzivně pro PS5", bude však i na PC.

Stejně jako třeba u Pragmata to je ještě několik let vzdálený počin, proto zatím jen pracovní název. Každopádně je jasné, že byl "navržen exkluzivně pro PlayStation 5", přičemž potvrzena byla i PC verze.

Project Athia bude vzrušujícím příběhovým dobrodružstvím od nového studia Square Enix, Luminous Productions, což jsou tvůrci Stadia verze Final Fantasy 15. Ostatně nejprve se zdálo, že to musí být nějaký datadisk či jeho pokračování.

"Bude to vyvrcholení naší filozofie vytvořit kompletně nové a svěží herní zážitky, které kombinují poslední technologie s uměním," praví autoři. Hlavním scénáristou je Gary Whitta podepsaný pod Duke Nukem Forever a Star Wars: Rogue One. Vede tým zkušených autorů, kteří psali pro filmy, TV seriály, hry či fantasy literaturu a snaží se o vtahující nové universum.

Watch on YouTube

Hra vás vezme do rozlehlého, detailního a divného světa, který ohromí krásou a zároveň vyděsí. Působí to, jako by tam byla hrdinka v teniskách náhle transportována z našeho světa. Má to být svět, který ji nepatří, ale vyroste v něm. Kde ti odhodlaní budou prověřeni, pravdy budou vyslechnuty a oddanosti budou zpochybněny.

Budete se pohybovat po skalách a útessech, vyvolávat kořeny stromů, abyste vyzráli na kreatury vypadající jako vlk, i čelili obřím monstrům či drakům. V third-person pohledu kamery může být tato akční adventura poněkud zvrácená, zakazující i bouřlivá. Datum vydání zatím neznáme, ale dříve než ve 2021-2022 to určitě nebude.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forspoken

PS5, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments