If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS5 má mít největší lineup v historii PlayStation. Zatím jsme viděli 13 exkluzivit

+ francouzský Amazon vyzradil datum, cenu a funkce příslušenství?

I neděle přinesla celou řadu dozvuků čtvrteční akce. Pojďme si je proto rychle shrnout:

Francouzský Amazon, známý díky četným únikům, údajně nahodil na své stránky cenovku PS5 (verze s Blu-Ray diskem) stanovenou na 500 eur a datum vydání 20. listopadu 2020, což by odporovalo sobotním zvěstem z Asie o 700 dolarech.

Může to být podvrh nějakého pomatence, ale také nemusí, dohadují se na Redditu. Nyní už to je změněno na konec roku a bez ceny - zde se dochoval screenshot:

Amazon tam mimojiné také přinesl bližší popisek příslušenství, což signalizuje, že má vše přímo od výrobce: HD kamerka k PS5 má mít dvě 1080p čočky, což prý umožní hráčům vysílat sebe samotné (okno v okně?) během epických herních sekvencí. Headset k PS5 zase má být bezdrátový a optimalizovaný pro 3D zvuk. Včetně USB-C konektoru a dvou mikrofonů s eliminací okolního ruchu, tudíž prý můžete chatovat ve skupině s "krystalicky čistým záznamem zvuku".

Eric Lempel, šéf globálního marketingu a zákazníckého zážitku PlayStation zase v podcastu na PS Blogu promluvil o hrách. PS5 podle něj bude mít největší lineup her v historii PlayStation.

Jako opravdu velké hry tam zmínil Gran Turismo 7 a Ratchet and Clank: Rift Apart. V Sony prý mají štěstí, že disponují tolika oblíbenými sériemi a postavami, se kterými hráči postupem let vyrostli. "Jsem potěšen, kterak naše studia zvládají stihnout startovní okno PS5," dodal, aniž by specifikoval, které hry kdy vylezou (výslovně slíben na letošní Vánoce je pouze Spider-Man: Miles Morales).

"Pak tam máme ještě další velkou hru, na kterou lidé čekali roky, a to je remake Demons Souls. Už jsme měl možnost si ho zahrát a vypadá naprosto božsky. Fanoušci budou odvařeni. Krom toho působí skvěle i Returnal od studia Housemarque, které je tu s námi už dlouho."

Zatím prý Sony předvedla celkem 13 titulů, které vyjdou exkluzivně pro PlayStation 5. Tím se v některých případech myslí jen konzolová či časová exkluzivita, která "někdy trvá měsíce, někdy roky". Například prý Godfall od Gearboxu, DeathLoop od Bethesdy či Project Athia od Square Enix...

Na období startu PS5 specifikoval Lempel také hry od menších studií, jako The Pathless od Annapurna, Bugsnax od Young Horses či Oddworld Soulstorm od Oddworld Inhabitants.

Design konzole PS5 a její varianty prý poprvé uviděl v tajném patře centrály Sony v Tokiu už před mnoha měsíci, z čehož vyplývá, že o něm bylo rozhodnuto dlouho dopředu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments