Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tři scénáře Xbox Smart Delivery v praxi

Jak to bude fungovat?

Sony tuto věc na PS5 akci nepřekvapivě nijak neakcentovala, ostatně nemá proč, když její vlajkové hry budou určeny exkluzivně pouze pro novou generaci.

Microsoft proto vycítil příležitost a dnes večer zveřejnil článek o bližším fungování funkce Xbox Smart Delivery, která se postará, abyste vždy měli tu správnou verzi hry dle toho, jakou konzoli zrovna vlastníte.

Pro vás jako hráče to znamená, že se nemusíte o nic starat, systém prý sám od sebe pozná, jakou verzi hry vám má automaticky doručit (stáhnout), abyste si ji užili nejlépe, slibuje Microsoft na svých stránkách.

Watch on YouTube

Popsal tam tři nejčastější scénáře, které pro majitele Xboxu nastanou.

Když například dnes máte Gears 5 přes Xbox Game Pass, tak jakmile upgradujete na Xbox Series X, bude vám prý stačit zmáčknout jediné tlačítko, abyste získali optimalizovanou verzi hry pro svou novou konzoli.

U Halo Infinite tyto Vánoce to bude fungovat i opačně. Čili koupíte si hru pouze jedenkrát a můžete ji hrát jak na svém Xbox Series X v obýváku, tak i na starší konzoli Xbox One, kterou si vezmete do ložnice nebo do zaměstnání. Smart Delivery to prý vždy pozná a dodá vám tu verzi hry, která je pro vás tou nejlepší.

Poslední obvyklý scénář demonstroval Microsoft na Cyberpunk 2077. Koupíte si ho v půlce září a budete se moci ponořit do Night City na Xbox One. Pokud upgradujete na výkonnější konzoli Xbox Series X, můžete tam tento titul od CD Projektu Red též, a to přes kompatibilní režim, přesně z místa, kde jste skončili hrát na Xbox One. Až pak jednoho dne, zřejmě někdy příští rok, polské studio vypustí optimalizovanou verzi hry pro Xbox Series X, automaticky na ni budete upgradováni bez jakýchkoli dalších poplatků.

Read this next