If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová fotka obou modelů PS5 v horizontální poloze

+ proč je konzole tak velká?

Amazon dnes zveřejnil novou fotku, jaká předtím v první oficiální várce od Sony nebyla k vidění, navíc je ve velmi vysokém rozlišení 8843x4974 (přímý link).

Obě konzole PlayStation 5 na ní leží v horizontální poloze vedle sebe.

Lépe si z ní představíte rozdíly mezi modely s Blu-Ray diskem a bez něj.

Mezitím Matt MacLaurin, viceprezident UX designu ze Sony, objasnil pár otázek týkajících se designu. Zejména proč je konzole tak velká, zřejmě největší ze všech posledních strojů, jak vyplynulo z nedávného neoficiálního srovnání.

Důvodem velikosti PS5 je prý chlazení a teplota uvnitř. Popsal konzoli jako takový malý superpočítač, který potřebuje dostatek místa, když občas dokáže vyprodukovat extrémní teplotu.

"Ačkoli 7nm výrobní proces dokáže divy s poměrem výkonu a vyprodukované teploty, někdy může být vysoká," vysvětlil na LinkedIn. Nezbývá než doufat, aby v tomto směru nenastaly v praxi nějaké potíže, zahraniční novináři připomínají ty s větrákem u PS4 Pro.

MacLaurin také na stejném místě uvedl, že design PS5 bude přizpůsobitelný k obrazu svému, jak to u minulých generací nebylo možné. Měli bychom se prý proto v budoucnu dočkat nějakých opravdu pěkných speciálních edic.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments