Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spekulace: Xbox Series S (Lockhart) má stát jen polovinu ceny Series X

Microsoft prý chce být agresivní.

Pokud by se to potvrdilo, bylo by to vytažení esa, na které Sony patrně nedokáže nalézt adekvátní odpověď.

Insider s přezdívkou eastman z diskusních fór Beyond3D, který už v minulosti měl správné zdroje v Microsoftu, přišel s čerstvou spekulací týkající se méně výkonného modelu příštího Xboxu.

Konzole s přezdívkou Lockhart, která se patrně bude jmenovat Xbox Series S, má údajně stát polovinu ceny co Xbox Series X. Mít mnohem menší (až překvapivou) velikost a být pouze digitální konzolí bez Blu-Ray mechaniky, jen s podporou digitálních verzí her.

Jelikož zatím neznáme cenovku Xbox Series X, nelze odhadovat, kolik bude zmíněný levnější model stát. Dotyčný prý naposledy zaslechl, že silnější X má stát asi 400 dolarů, což se nám tedy zdá příliš málo. I pokud by X bylo na 500 dolarech, pak by tedy cenovka Lockhart byla na 250 dolarů, což je nesmírně lákavé na to, že v sobě má SSD a podporu raytracingu. Má jít o vzrušující, velmi nízkou cenovou hladinu, v jaké ještě Microsoft nikdy nebyl.

Jeho cílem dle insidera údajně má být, že si ztrátu na každé prodané konzoli vynahradí svou vyšší marží z každé prodané hry nebo ze služby Xbox Game Pass. Rád by se stal takovým druhým Netflixem, co se týká streamování her z cloudu a proto prý Xbox Series S bude klíčovým zařízením v naplnění této strategie.

Záležet má samozřejmě také na tom, jakou cenu nastaví Sony pro PS5, pokud by byla na vyšší škále spektra (500 dolarů či více), nemusel by Microsoft jít do takového extrému s levnějším modelem. Ten prý má být takovou vstupní branou do světa Xboxu a konzolového hraní. Na jeho hardwaru si MS otestuje nové kompresní techniky, které se v příštích letech více rozšíří s xCloud.

Více bychom se o všem měli dozvědět na červencové akci Inside Xbox, kde prý bude Lockhart přiblížen, vedle exkluzivních her z vlastní stáje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments