Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cyberpunk 2077 odložen na listopad

Nečekaná zpráva + vysvětlení od tvůrců.

To bylo ujišťování, že k dalšímu odsunu už nemůže dojít. A hle, opět nastal, naprosto nečekaně, chce se dodat.

CD Projekt Red pár dnů před plánovaným streamem (příští čtvrtek, společně s dojmy novinářů) velmi zklamal čekatele na Cyberpunk 2077, protože se jim opět vzdálil.

Nevyjde 17. září, nýbrž o dva měsíce později, přesně až 19. listopadu 2020.

Bude to tedy dost paradox: v největší předvánoční špičce a v době premiéry dvou nových konzolí vyleze hra, která je určena jen pro starou generaci a na těch nových pojede jen přes režim zpětné kompatibility, bez plného využití jejich výkonu (upgrade pro PS5/XSE byl slíben až na později příští rok, za dva měsíce navíc nehrozí, že by se stihl pečlivě připravit).

Hra je prý hotova, co se týče obsahu a hratelnosti - se všemi úkoly, cutscénami, schopnostmi, předměty či funkcionalitou. Jenže vše je tak strašně komplexní a rozsáhlé, že to potřebuje mnohem více času, aby mohlo proběhnout pořádné testování. Autoři prý musí ještě vybalancovat herní mechanismy a odstranit spoustu chyb.

"Kdo nás zná, ten ví, že nemáme ve zvyku vypouštět nedokončené hry. Mít něco hotovo není jen frází, ale hlavně náš vnitřní pocit, že se za to navenek postavíme a můžeme na to být hrdí. Současně si uvědomujeme, že každý odklad stojí kus důvěry a vyměňovat důvěru za získaný čas navíc patří mezi nejtěžší rozhodnutí, jaké může vývojář učinit. Přestože jsme přesvědčeni, že to bude pro dobro hry, omlouváme se vám za delší čekání. Chceme vyrobit něco, co vás bude bavit mnoho let, a věříme, že nám ve výsledku porozumíte".

Cyberpunk 2077 je ohlášen minimálně od roku 2013 a původně měl být venku od 16. dubna letošního roku. Ale polské studio má poslední dobou tak skvělé finanční výsledky, že ho nic netlačí vývoj uspěchat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments