Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žádné nahrávací obrazovky v Horizon: Forbidden West

První deníček a velký slib.

"Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom vytvořili pokračování, které za to stojí a osloví jak fanoušky, tak nováčky," říká Mathius de Jonge, ředitel vývojářů v prvním deníčku.

Nějaké nové záběry oproti odhalujícímu traileru nečekejte, na to je příliš brzy, ačkoli Horizon: Forbidden West bylo potvrzeno na vydání někdy v roce 2021.

Hlavní je zde ještě něco jiného, a to příslib ohledně načítání:

"Díky SSD z PlayStation 5 tu virtuálně nejsou žádné nahrávací obrazovky. Když se v tomto otevřeném světě dostanete do mapy a kliknete na rychlé cestování z jednoho konce mapy na druhý, nebo když budete restartovat hru z posledního checkpointu, vše bude super rychlé. A jakmile hru spustíte, ocitnete se ihned v ní, uprostřed akce".

Watch on YouTube

Podobná slova zaznívají i od jiných autorů a lze je považovat za klíčovou vlastnost PS5. Bylo nám to slíbeno jak u Resident Evil 8 Village od Capcomu ("žádné nahrávací časy", tak u basketu NBA 2K21 od 2K Sports ("dramaticky vylepšené načítání, které trvá sotva pár vteřin").

U jiné PS5 exkluzivity, Ratchet and Clank: Rift Apart, zase Sony uvedla, že se načítání mezi jednotlivými dimenzemi bude konat okamžitě, což má reprezentovat zásadní pokrok pro celou herní scénu.

Read this next