If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Třetí sezóna Světové války se blíží do War Thunder, s bitvou o Evropu

I klíčová bitva arabsko-izraelského konfliktu.

Společnost Gaijin Entertainment oznamuje, že do její vojenské online akční hry War Thunder za několik týdnů dorazí třetí sezóna režimu Světová válka. V tomto režimu budou někteří hráči sloužit jako velitelé pohybujících se armád na strategické mapě, zatímco jiní budou řešit střety těchto armád ve formě klasických herních seancí War Thunderu.

Zatímco první dvě sezóny rekonstruovaly slavné bitevní scénáře druhé světové války s použitou vojenskou technikou, v nové se budou střetávat pozemní a vzdušné stroje postavené ve druhé polovině 20. století - tanky T-80 a Leopard 2, vrtulníky Mi-24 a Bo 105, proudové stíhačky MiG-21 a F-104. Pokročilá výzbroj bude použita k vytvoření hypotetického scénáře klíčové bitvy třetí světové války a slavné tankové bitvy z jom-kipurské války.

Během studené války studovali stratégové NATO různé scénáře potenciální třetí světové války. Mysleli si, že bez ohledu na to, jak by konflikt začal, sovětská skupina sil v Německu pravděpodobně zaútočí přes tzv. mezeru Fulda - nížinnou oblast mezi hranicí Hesenska-Durynska a Frankfurtem nad Mohanem. Jedná se o ideální lokalitu pro operaci velkých tankových svazů, což měl být trumf v rukávu sovětské strany v případě vypuknutí hypotetického konfliktu. Bitevní scénář Fulda Gap ve War Thunderu staví sovětskou armádu proti západoněmecké armádě s hlavní cenou ve formě Frankfurtu nad Mohanem.

Jom-kipurská válka začala 6. října 1973, kdy koalice arabských států provedla koordinovaný útok na Izrael. 17. října je úspěšná protiofenzíva izraelské armády přivedla na západní břeh Suezského kanálu v Egyptě. Arabské armády se Izraelce pokusily zatlačit a zorganizovaly masivní útok poblíž zemědělské výzkumné stanice, která byla na izraelských mapách označena jako „čínská farma". Bitva o tuto lokaci byla tou největší tankovou bitvou od skončení druhé světové války. Scénář Bitvy o čínskou farmu ve War Thunderu umožní hráčům ovládat arabské síly vyzbrojené sovětskými vozidly nebo Izrael se směsicí americké a francouzské výzbroje.

Více informací o nových vlastnostech hry v nové sezoně - např. roli vrtulníků - a datech, kdy se bitvy odehrají, bude v následujících dnech zveřejněno na oficiálním webu War Thunderu zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

War Thunder

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments