Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Procesor Xbox Series S má být údajně rychlejší než PS5

Dozvíme se až v srpnu?

Novináři sice cupují Microsoft za to, že nedodržel svůj slib, kterak každý měsíc přinese nějaké zásadní novinky k příští generaci konzole. Červen byl v tomto směru měsícem, kdy se prakticky nic nestalo (na rozdíl od května), jen se na oficiálním webu připomínaly staré známé vlastnosti a funkce.

Ale pro korporaci z Redmondu to je vlastně velmi výhodné, když každý den bují další a další spekulace (jako včera). Je tak víc na očích, než kdyby něco oficiálně oznámila a pak už bylo ticho.

Tuhle práci pro ni dělá aktuálně především redaktor The Verge, Tom Warren. Dnes na jeho soukromém Twiteru publikoval pár nových střípků, které zastínily odchod šéfa Xbox Live z MS po 15 letech.

Slabší model Xboxu s přezdívkou Lockhart má mít dle něj údajně rychlejší procesor než PlayStation 5.

Vedle toho má tento Xbox Series S podporovat raytracing, který bude v příštích letech standardem, čili tahle věc nebude potíží, která by demotivovala případné zákazníky.

A v neposlední řadě má Microsoft tlačit názor, že herní vývojáři už roky optimalizovali své PC tituly pro vícero různých grafických čipů v počítačových sestavách, takže pro ně nemá být zase takový problém řešit dva různé GPU v jedné konzolové rodině, tedy v Lockhart a Xbox Series X.

Kolegové z britského EG zaslechli, že tento Xbox Series S má být oficiálně odhalen až v srpnu, i když plány se ještě samozřejmě mohou změnit. Pokud by ve finále stál jen odhadovaných 350 dolarů (oproti například 500 dolarům za Xbox Series X), byla by to jistě pro mnohé zajímavá alternativa.

Read this next