If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jarní část Sazka eLEAGUE zná vítěze

Výsledky + bude pokračování.

Tento článek je placenou inzercí.

Jarní část největší česko-slovenské ligy elektronického sportu Sazka eLEAGUE je minulostí. Po základní části, která se odehrála během [měsíce] se do play-off zápasů probojovalo nejlepších šest týmů v obou soutěžních titulech, Dota 2 a Counter-Strike Global Offensive. Nejhorší dva týmy musely naopak obhajovat svoje místo v baráži.

V CS:GO se radovali SINNERS

Nula prohraných zápasů. Taková je bilance SINNERS po jarní části SAZKA eLEAGUE. Ač byli SINNERS od svého vzniku považováni za nejlepší CS:GO tým v České republice, nikdo si nedokázal představit takto suverénní jízdu. Na druhém místě se umístila eSuba, která prožívala během základní části přesný opak. Až do posledního kola totiž nebylo jasné, zda se nebude muset poroučet do baráže. Výhra v posledním kole eSubě nakonec zajistila poslední postupovou příčku, ze které se zvládla probojovat až do finále play-off. Třetí místo nakonec udrželi hráči Gunrunners proti mezinárodní sestavě RAMS.

Cover image for YouTube video150.000,- Kč pro SINNERS! Finále Sazka eLEAGUE CS:GO: Sinners vs. eSuba 3:0

DOTA 2 ovládl tým Sampi

Také jarní část v DOTA 2 měla svého velkého favorita. Tím byla sestava postavená kolem hvězdných dotařů Supreama a Saberlighta hrající v barvách esportového týmu českého fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta. Tým Sampi si sice jednu porážku v základní části odnesl, jen málo fanoušků by však Sampi neoznačilo za jasnou domácí jedničku. Ve finále museli zkousnout porážku opět hráči eSuby. Třetí místo obsadili dotaři Inaequalis, když si v souboji o třetí místo poradili s hrochy z Hippomaniacs.

Cover image for YouTube videoSAMPI VÍTĚZÍ V GRAND FINÁLE PRVNÍHO DOTA 2 SPLITU!

Baráž si podmanily týmy z Open žebříčku

Náročný úkol před sebou měly také týmy z posledních dvou příček z tabulky základní části CS:GO i Dota 2. Svoje místo v lize musely obhajovat v rozhodujícím zápase o setrvání v nejvyšší soutěži. Jejich vyzyvateli byly nejlepší týmy z žebříčku Sazka eLEAGUE Open, který plní ve struktuře Sazka eLEAGUE funkci druhé ligy. Baráž v CS:GO zvládli lépe vyzyvatelé z Dark Tigers a eEriness, ti definitivně přebrali místo v lize týmům DEFEATERS a ENTERPRISE. V Dotě obhájil svoje místo tým Lutea, novým přírůstkem se ale stala sestava Lidovej Gaming. Ta přebere místo po NecroRaisers.

Letní část už v srpnu

Jarní část ligy byla pořádně napínavá, to nejlepší nás ale teprve čeká. Letní část Sazka eLEAGUE, která započne ve druhé polovině srpna, totiž vyvrcholí na herním veletrhu FOR GAMES za přítomnosti diváků a těch nejlepších českých a slovenských esportových týmů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

PR článek

Contributor

Comments