Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC konverze Horizon Zero Dawn se ihned stala bestsellerem

+ obrázky, HW nároky, technické vychytávky.

Majitelům počítačů očividně nevadí několikaleté stáří hry, hlavně že si konečně budou moci zahrát to, co dosud mohli jen závidět kamarádům s PS4.

PC konverze Horizon Zero Dawn byla upřesněna na 7. srpna 2020, kdy vyleze jak na Steamu, tak na Epic Games Store.

S cenovkou 50 eur za závazné předobjednávky se okamžitě stala jedničkou v hitparádě prodejnosti na platformě Valve, což je vzhledem k původu od Sony poněkud ironické.

Svůj podíl na tom určitě mělo i oznámení technických vychytávek PC portu. Například podpora ultraširokého zobrazení až 32:9, odemčený framerate, dynamická vegetace, bohatší možnosti nastavení grafiky, vylepšené odrazy na vodní hladině, přenastavení kláves či myši pro ovládání a zabudovaný benchmarkovací režim.

PC verze bude také umět nativní rozlišení 4K (3840x1080), antialiasing, změnu FOV či hraní s DualShock 4 či xboxovými gamepady. Naopak raytracing v ní nenajdete, ani lepší modely postav či strojů, ty budou totožné co v PS4 originálu.

Watch on YouTube

Minimálně to bude chtít sestavu s Intel Core i5-2500k @ 3.3 GHz či AMD FX-6300 @ 3.5 GHz CPU, 8 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) nebo AMD Radeon R9 280 (3 GB) grafickou kartu, abyste hráli v původním nastavení v 1080p a 30 snímcích za vteřinu.

Nejnovější hry testujeme na výkonném počítači LYNX Grunex Super Gamer 2020.

Jak známo, součástí této Complete Edition bude i datadisk The Frozen Wilds.

Pět screenshotů z PC verze:

Read this next