Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání Horizon Zero Dawn mezi PC a PS4 Pro

+ zdražení na Steamu.

O PC konverzi několik let staré PlayStation 4 exkluzivity je nebývalý zájem, viz hitparáda na Steamu.

Proto není od věci mrknout se na videosrovnání Horizon Zero Dawn na PS4 Pro s prvními oficiálními záběry z vylepšené PC verze od Guerrilla Games, která dorazí začátkem srpna.

Jak vidno, tolik změn tam není, protože grafické podklady zůstaly stejné, spíš to bude o nějakých přidaných efektech, vyšším rozlišení či odemčeném frameratu. Také se zdá, že úroveň detailů bude prakticky totožná.

Watch on YouTube

Hráče v minulých dnech rozčílilo, že došlo ke zdražení digitálky Horizon oproti stavu, který panoval koncem minulého týdne.

Mohou za to patrně rozdíly v regionální cenové politice, kterou mnozí lidé využívali ve svůj prospěch, aby za hru zaplatili nižší částku. To posléze přimělo vydavatele k tomu, aby cenu v některých měnách a oblastech světa dorovnal, aby nebyla o tolik výhodnější než na hlavních trzích.

Například v Turecku prý PC verze stála v přepočtu jen 9 britských liber, tedy nějaké tři stovky korun, ale protože to vešlo ve všeobecnou známost, později šla nahoru na 32 liber.

Zapomenout by se nemělo na to, že když někdo použije VPN, aby si hru pořídil levněji za jinou než jeho standardní měnu a cenovou hladinu, porušuje tím uživatelské zásady Steamu a jeho účet může být zablokován, pokud se to děje příliš často nebo to je moc okaté.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Horizon Forbbiden West

PS4, PS5, PC

Horizon: Zero Dawn

PS4, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments