Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si Test Drive Unlimited Solar Crown zachová DNA série?

První drobky o návratu závodů po teaseru.

Oficiální odhalení nových závodů od francouzského vydavatele na akci Nacon Connect bylo do určité míry zklamáním, protože jsme se toho nad rámec dřívější šuškandy zatím moc nedozvěděli.

Pouze kraťoučký teaser signalizoval, že vývoj je teprve v plenkách a že si hned tak nezajezdíte (není ani nástřel termínu). Nicméně poté vylezlo aspoň prvních pár drobků o náplni.

Test Drive Unlimited Solar Crown pro PC a zatím neupřesněné konzole chce být návratem ke kořenům série a zároveň její modernizací.

Prohlásil to Alain Jarniou, jeden z vedoucích týmu ze studia KT Racing (Kylotonn), který předtím řídil tvorbu prvního dílu Test Drive Unlimited, což je dostatečnou zárukou, že se to celé nevydá úplně jiným směrem než předchůdci.

Watch on YouTube

"Vyvinuli jsme koncept nového Test Drive Unlimited při zachování DNA hry. Nezapomněli jsme však ani na evoluci samotné hratelnosti a herních režimů, aby odpovídaly moderní době a byly v souladu se současnými trendy, i co hráči považují za zábavné," uvedl Jarniou.

Prý chtějí provést jakýsi restart této skvělé série, která dle jejich názoru dnes nemá ekvivalent. Staré Test Drive Unlimited prý byly tím, co lidé opravdu milovali, a pokračování bude hrou udělanou pro fanoušky, kterým je zájem hodně naslouchat.

Jarniou dále ujistil, že Solar Crown bude těžit ze zkušeností studia s žánrem, což prý okamžitě poznáte dle fyzikálního enginu. Jeho původ sahá do offroadové série WRC, tudíž dokáže nabídnout zážitky na různém typu terénu. Jinými slovy, nebude se tady jezdit zdaleka jen po silnicích a dálnicích.

Hra bude zasazena v nějakém zatím neodtajněném ostrově, který má být věrnou replikou 1:1 skutečnosti (minulý díly byly na Havaji a Ibize). Zajezdíte si zde minimálně s luxusními vozy značek Ferrari, Bugatti, Porsche, Dodge či Lamborghini. Vrátí se také prvky, kterými si upravíte svůj životní styl či oblečení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments