If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šestiminutový sestřih Assassins Creed Valhalla vypadá nad očekávání dobře a 30 minut hraní

Ještě více připomíná Zaklínače 3 + potvrzen termín.

Tak jako u Far Cry 6, ani tady nedošlo k nějakému překvapení, protože o termínu vydání 17. listopadu 2020 jsme věděli ze sobotního úniku a UbiSoft ho pouze potvrdil. Majitelé PS4 a X1 verzí budou moci upgradovat zdarma na nextgen verze. Ty se dle upoutávky mají objevit "brzy po 17. listopadu", čili nové konzole nebudou venku dříve než v druhé půlce listopadu.

Jestli něco zarazilo, tak to bylo, jak nad očekávání dobře a vážně pestře Assassins Creed Valhalla vypadá. Tohle bude bez debat hlavní bestseller podzimu!

Šestiminutový, první reálný sestřih z hraní (na rozdíl od těch pouhých cutscén v xboxové show) demonstroval jednotlivé aspekty zjevně velmi rozsáhlé hry, která má sérii Zaklínač ještě blíže, než se myslelo, nebo se jí aspoň snaží každým coulem napodobit, což je rozhodně pozitivem. A to nemluvíme jen o vypálení vesnice šířením přes střechy obyčejných domů...

Cover image for YouTube videoAssassin’s Creed Valhalla: Gameplay Overview Trailer

Nejprve je ukázán Raid, kde vikingské lodě doplavou po řekách až hluboko do vnitrozemí. Vše, co vyrabováním získáte, se může hodit pro rozvoj vaší osady, která byla též poprvé předvedena (působí to jako stavby základny ve Skyrimu). Stejně jako mapa Anglie, kde vidíte, jaké území máte pod kontrolou a jaké se rýsují příležitosti pro další expanzi.

Následovala přehlídka nepřátel, kterých prý bude nejvíce druhů, co kdy série Assassin zažila. Někteří budou spolu útoky koordinovat, jiní třeba použijí objekty poblíž, včetně padlých kolegů. Bude to chtít najít slabá místa protivníků a naučit se brutální nové schopnosti, třeba házecí sekyru či jiné vychytávky pro boj na dálku, načež je pak doděláte zblízka. Bojový styl si přizpůsobíte k obrazu svému a můžete využít kterékoli dvě zbraně pro komba, včetně dvou štítů.

Tak jako kdysi nebude chybět stealth, jelikož ne všechny situace zvládnete hrubou silou. Tudíž se opět pokusíte splynout s davy, abyste se dostali za brány některých měst, kde budete šmírovat chování stráží či hledat spojence. Značný důraz klade Valhalla na průzkum prostředí, protože čím více toho objevíte, tím více tajemství Anglie se dozvíte. Například o Stonehenge, chrámech, nových výzvách či zvířatech. Poslední pasáž sestřihu jsme už znali: masivní útoky na těžce hlídané pevnosti.

Po skončení UbiSoft Forward ještě bylo odvysíláno třicet minut ze souvislého hraní, zdaleka už ne tak vybroušených a vymazlených. Byla to ta samá mise, která unikla před týdnem, jen nyní trochu zrychlená a s komentářem vývojářů - na oficiální verzi, důrazně označenou, že ještě nereprezentuje finální kvality, se mrkněte níže:

Cover image for YouTube videoAssassin’s Creed Valhalla: Official 30 Minute Gameplay Walkthrough | UbiFWD July 2020 | Ubisoft NA

Závěrem připojujeme čtyři nové screenshoty přímo od UbiSoftu:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments