Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uniklé video z Prophecy od tvůrců Ghost of Tsushima ve stylu Assassina

Báječných 11 minut ze zrušené hry.

Možná jste dumali nad tím, proč se vlastně Ghost of Tsushima chystal dlouhých šest let (od inFamous: Second Son ve 2014).

Částečnou odpověď dává dnes večer uniklé jedenáctiminutové video z údajně zrušeného projektu Prophecy (nová značka) právě od studia Sucker Punch.

Než rychle zmizí ze světa, mrkněte se na něj na VK.com nebo na YouTube:

Watch on YouTube

Jedná se o obdobu starého Assassins Creed v kombinaci s The Order: 1886.

Tedy středověké město, chycení postavy s maskou na tržišti krutými strážci, hrdina obdařen speciálními silami (alchymií), které rozpustí i brnění či kovové mříže v okně. Dále běhání po střechách, boje na blízko s mečem, honičky skrz davy, lezení po žebříku a jeho shození dolů s protivníkem, destrukce dřevěného mostu s pronásledovateli... Kdo už hrál Ghost of Tsushima, patrně si všimne, že některé prvky odsud tam byly použity.

Toto je tzv. vertical-slice, tedy interní demo Prophecy, co se snaží vypadat jako cílové záběry z hraní. Ale ve skutečnosti je to vše jen zfalšované, aby to vypadalo dobře a bylo to schváleno vedením (Sony), přičemž ale vývoj tehdy ještě nebyl zdaleka v tak pokročilé fázi, aby to šlo ovládat, mělo to takovou grafiku i zakomponováno všechny předvedené vlastnosti.

Někteří lidé vyjadřují radost nad tím, že byl tenhle projekt z alternativní historie/fantasy odpískán a že raději dostal přednost Ghost of Tsushima - ostatně na dvou velkých hrách naráz asi toto studio o 140 lidech makat nezvládne. Avšak není vyloučen případný návrat třeba pro PS5, podrobnosti o důvodech a motivech Sucker Punch bohužel nejsou známy.

Za nás říkáme, že bychom realizaci Prophecy jednoho dne brali, protože série Assassin je už dávno někde úplně jinde a her z prostředí jako Thief či Dishonored není nikdy dost. Je tu pár fajn nápadů, jako propadnutí střechou do interiérů, plížení se kanály při vyhýbání se bodajícím zbraním, udělání si cesty v zátarase ze dřev, kulhavý úprk se zabodnutým šípem v noze atd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments