Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poněkud zvláštní propagační graf na 120fps na Xbox Series X

Srovnání od Microsoftu.

Působí to jako nepovedený aprílový vtípek nebo čiré zoufalství ve snaze o strhnutí pozornosti uživatelů sociálních sítí, když už nic jiného nezabere - viz hlasování 100 tisíc Francouzů končící vítězstvím PlayStation 5 v poměru 73% ku 17%.

Britská pobočka Microsoftu nechala na tamní oficiální účet na Twitteru nahodit podivný graf.

Jeho smyslem je nevšedně vypíchnout, že jejich příští konzole Xbox Series X bude v některých hrách umět až 120 snímků za vteřinu.

Srovnávají ho tam s tím, co zvládaly předešlé generace konzole ze stejné rodiny: Xbox 360 prý dokázal 360 fps (haha) a Xbox One zase jen 1 fps.

Vzhledem k tomu, že stabilní framerate na starém modelu Xbox One nepatřil mezi něco, čím by se v řadě her mohl chlubit, nezdá se to být úplně rozumně zvolené téma či porovnání k oficiální propagaci.

Někteří uživatelé to zase berou jako házení špíny na předešlou generaci Xboxu, ačkoli je jasné, že to je pouze specifický typ humoru. Ale i kontroverzní reklamy fungují, což dokazuje přes deset tisíc reakcí. Takže to vlastně splnilo účel, teď už tuto vlastnost Xbox Series X asi nikdo nezapomene.

Jinak se už nějaký ten pátek ví, že i vybrané hry na PS5 budou podporovat chod ve 120fps, například DIRT 5.

Read this next