Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft oficiálně řekl měsíc startu Xbox Series X

+ karantény a koronavirus mu pomáhají k výsledkům.

Občas létaly éterem divoké spekulace o údajných plánech uvést Lockhart (Xbox Series S) v srpnu a Series X v říjnu. Ale to už dávno neplatí a vše patrně proběhne standardně, jak je zvykem.

Víme to díky určitému uřeknutí se finanční ředitelky Microsoftu, kterou je Amy Hood.

Na noční konferenci k fiskálním výsledkům společnosti se ji zeptala reportérka Bloombergu, Dina Bass, jestli počítají s uvedením "nové konzole v listopadu před Vánocemi". Odpověděla stručně, že ano.

Není zatím potvrzeno, zda to nebyl jen nějaký omyl, že by například správně nerozuměla části otázky. Ani není zaručeno, že se mluvilo přímo o Xbox Series X (a ne o Lockhart), i když je to pravděpodobné. Druhá půlka listopadu by každopádně seděla vzhledem k načasování Cyberpunk 2077 či Assassins Creed Valhalla.

Microsoft jinak může být s výsledky za 2. čtvrtletí 2020 (k 30. červnu) velmi spokojen. Hrály mu do not globální pandemie, karantény a zvýšený zájem lidí o hraní. Několik předešlých čtvrtletí se přitom žádné výkyvy nekonaly.

Celkové tržby z herní divize meziročně vzrostly o 64 procent a z hardwaru o 49 procent (díky vyššímu počtu prodaných konzolí). Zaznamenal prý rekordní zapálení lidí (132 milionů aktivních uživatelů Minecraftu měsíčně) i růst uživatelů předplacených služeb na Xboxu i PC, čímž se myslí Game Pass. Částečně to může být i díky tomu, že se nesoupeřilo s nějakým silným jarem z předešlých let.

Insideři ovšem varují, že přes léto bude problém s nedostatkem kusů Xbox One, kvůli čemuž pro příští čtvrtletí čekají mnohem horší výsledky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments