If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

STALKER 2 asi vážně existuje, dokazuje první trailer a spolupráce s Microsoftem

Nejprve bude z konzolí na Xboxu + nové info.

Nemuselo by tam být ani logo GSC GameWorld, stačilo by vidět ikonické ruské kolo v opuštěném městě Pripyat nebo anomálie v lese, které znáte z dřívějšího screenshotu, a bylo by hned jasno.

STALKER 2 dostal v dnešním xboxovém streamu debutový trailer, který svou hudbou navozuje řádně depresivní atmosféru.

Stál před nelehkou úlohou, když všichni mají ještě v hlavě úžasný TV seriál Černobyl na HBO, který se stal jakýmsi novým benchmarkem pro zpracování katastrofy v jaderné elektrárně nedaleko Kyjeva. Toto universum však nestojí jen na neslavném výbuchu z 1986, ale ještě na dalším z 2006.

Cover image for YouTube videoS.T.A.L.K.E.R. 2 - Official Trailer #1

Tvůrci říkají, že ve hře zažijete jeden z dosud největších otevřených světů, který je plný radiace, mutantů a podivných jevů. Plus typické prvky pro tuto značku, jako jsou lovci pokladů sedící u táboráku (někteří jdou po penězích, jiní touží po odkrytí celého tajemství), tunely s oslnivým světlem, typické sovětské paneláky či nebezpečné interiéry.

Zóna bude nyní plnohodnotný otevřený svět (jak to prý autoři vždy chtěli), který pohání systém A-Life 2.0 ovlivňující stav prostředí, postav a mutantů i v době, kdy se hráč zrovna nevyskytuje někde poblíž. Každý hráč tak má zažít unikátní průchod. Bude tu příběh s vícero různými konci dle vašich rozhodnutí (potřeba prý být statečný k jejich učinění) a celkově to má být zatím největší hra studia.

"Oceňovaná PC série, kterou milují miliony hráčů, bude mít opravdovou nextgen premiéru na konzolích Xbox," ujišťuje se a nelze nevzpomenout na Metro Exodus vyšperkovaný na Xbox One X a nabízený dříve v rámci Game Passu. Jinak se počítá i s verzí pro PC, ale majitelé Xbox One opět ostrouhají.

V tuto chvíli je nejdůležitější, že mnoha problémy sužovaný a odkládaný počin od ukrajinského studia zřejmě skutečně existuje a je na dobré cestě. Jinak by s ním asi Microsoft nechtěl spojovat své jméno, nedával by mu prostor v lukrativním čase na konci xboxového vysílání a nesliboval by ho jako konzolovou startovní exkluzivitu (resp. nefinancoval by ho), tzn. PS5 verze za to bude moci vzniknout až někdy později. Zatím ale nevíme ani rámcové okno, na vše je ještě příliš brzy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments