Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové informace o Resident Evil Village od testera

Prošel si půlhodinové interní demo.

Fanstránka Rely On Horror schrastila nějaké další podrobnosti od údajného interního testera Resident Evil Village, který si prošel půlhodinové demo na PS4 Pro. Některé z nich mohou být považovány za spoiler.

Ve hře mají být NPC postavy, jako ta stará žena z traileru, které hráči prodají zboží nebo se podělí o drby. Disponovat bude zpočátku puškou, brokovnicí, nožem a také sekyrou, která se ovšem po chvíli rozbije, podobně jako jiné zbraně na blízko.

Jedním z bossů má být vysmívající se čarodějka jménem Olga, která na vás bude posílat roj hmyzu. Ten vyděsí jen hořící pochodeň, ale bude vás pronásledovat ve více místnostech, a později se Olga transformuje v pavouka.

Nepřátelé zde mají mít tetování a vybledlou, až nezdravou kůži a hovořit cizím jazykem. Někteří nesou dýky, meče či kopí (jeden prý dokáže speciálním chvatem setnout vaši hlavu). Jiní na vás skočí, chytnou (shodí na zem) a kousnou jako ti z trojky, čemuž lze částečně zabránit zběsilým mačkáním tlačítek, aby vám tolik neublížili.

Watch on YouTube

Po procházce vesnicí se dostanete až do zámku, kde se bude hledat klíč a kde je prý většina místností velmi světlých, až na pár ložnic. Při práci s inventářem se hra zapauzuje (jako v remaku dvojky a trojky) a předměty vypadávají z rozbitých beden.

Producent Peter Fabiano měl účastníkům sdělit, že přidají další obtížnost nazvanou jako "neférová". V srpnu bychom prý měli vidět další trailer, z nějž lépe pochopíme příběh a také uvidíme jinou navrátivší se postavu.

Verze hry pro virtuální realitu se prý konat bude, ale Capcom ji neoznámí do doby, než bude připravena Sony, patrně s druhou generací headsetu PlayStation VR?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments