Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Carrefour nahodil ceny obou modelů PlayStation 5 i příslušenství

Něco se děje i u Xboxu.

Obchodní řetězec Carrefour patří mezi ty největší ve Francii a Itálii. Buď zaměstnává coby správce webu někoho, kdo nemá šajnu, jak to funguje v herní branži. Nebo to je rafinovaný podvrh v Photoshopu, na který všichni tupě naletěli. Jiné vysvětlení asi možné není.

Dnes měl prý na svůj online-shop krátce nahodit cenu PlayStation 5, přísně střežené tajemství, které se oficiálně nedozvíme ani ve čtvrtečním State of Play.

A to hned obou modelů: ta standardní s Blu-Ray mechanikou má prý stát 499 eur, zatímco ta digitální pouze 399 eur.

Vedle toho tam byly i ceny příslušenství k PS5, které má všechno stát po 50 eurech. Dálkový ovladač, Pulse 3D sluchátka, nabíjecí stanice pro dva DualSense, dodatečný ovladač i HD kamerka, vše má mít stejnou cenu, aby se to nepletlo.

Může to být samozřejmě jen provizorní stránka, kam se zadaly jen předběžné ceny, aby tam něco bylo. Ale také nemusí... Zájemci by prý měli PS5 předobjednat nejpozději do 3. října, "aby se na ně v řádu pár týdnů určitě dostalo", protože může být nedostatek kusů.

Něco se zřejmě děje i u Microsoftu: zákazníci australského telekomunikačního operátora dostali informační SMS varování, že prý brzo bude možné oficiálně předobjednat Xbox Series X s Xbox All-Access, což asi bude dvouleté předplatné služby Game Pass.

A je jasné, že lidé by předobjednávku nemohli učinit "naslepo", když by neznali cenu konzole. Ta už tou dobou bude muset být známa, aby nekupovali zajíce v pytli, to by tamní přísné zákony jistě pohlídaly. Předpokládá se, že Microsoft odkryje cenu někdy během tohoto měsíce ve svém dalším streamu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments