Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jako Metro Exodus se zepelíny. Odhalení Project Oxygen

Novinka od tvůrců Dying Light.

Minulý týden, když Oficiální PlayStation magazín přišel na trh, to nějak zapadlo, ale rozhodně to zní zajímavě.

Far From Home je nové, malé polské studio složené z tvůrců Dying Light 1 a 2, Chernobylite, Divinity Original Sin a dalších her.

Jeho prvotinou bude Project Oxygen cílený na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X (nikoli pro old-gen).

Jedná se o singleplayerovou survival hru z vlastních očí, která je popisována jako "Subnautica potkává Metro Exodus ve stylu Dying Light".

Hrát budete za osamělého, trochu sobeckého vědce, který v daleké budoucnosti prozkoumává ekologicky zničenou Zemi poté, co lidstvo selhalo v boji o vlastní budoucnost. Nejste tedy typickým herním hrdinou.

Žijete vysoko v oblacích v technologicky pokročilejší obdobě vzducholodí Zepelín (ale není to steampunk), která slouží jako základna, skladiště, laboratoř, přístřešek i únik (půjde upgradovat či přizpůsobit k obrazu svému).

Z ní podnikáte mise na povrch, abyste zjistili, jestli se dá ještě něco zachránit nebo odvrátit škody. Hratelnost má být o přežití v nebezpečných prostředích, kde to bude i o bojích, ale nikoli o prostřílení se přes mrtvoly.

Po ruce budete mít nějaké šikovné nástroje, abyste vyřešili nastalé problémy či konfrontace. Bude to prý chtít použít kritické myšlení a někdy se raději schovat než vsadit na násilí, hráč tu totiž nebude tím nejsilnějším. Poté, co lidstvo zmizelo ze zemského povrchu, bude nejvíce hrozit něco jiného.

PvP režim tu nebude, spíš čekejte něco jako The Long Dark či Dont Starve, tedy survival s vyprávěním příběhu, sbírání surovin či odemykání nových schopností, řekli tvůrci pro Powerup-Gaming.

Read this next