Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rýpnutí do PS5 od Microsoftu: U nás šlapou všechny staré ovladače

Reakce na včerejšek.

Mohlo to být včera jen takové menší, relativně nedůležité oznámení, že PS5 hry nebudou podporovat DualShock 4, kdyby se toho nechytl Microsoft a nevycítil svou příležitost.

Správci jeho účtů na sociálních sítích hned využili šanci a rýpnuli si do svého úhlavního soka. Něco jako kdysi, když šéfové Sony přišli s vtipnou scénkou, na níž demonstrovali, že nebudou blokovat půjčování her mezi kamarády, na rozdíl od záměrů MS při startu Xbox One.

Pár hodin po zprávě od Sony nahodili na Twitter Xboxu, v čem tkví jejich výhoda:

"Jen tady dáváme na vědomí, že Xbox Series X je zpětně kompatibilní se VŠEMI ovladači z Xbox One NAPŘÍČ všemi hrami."

Týká se to jak oficiálních ovladačů z Xboxu, tak adaptivního ovladače, Elite bezdrátového ovladače i SCUF ovladačů. Když se minule přecházelo z Xbox 360 na Xbox One, tak staré ovladače byly k ničemu.

K rozvíření vod přispěli i někteří redaktoři amerických médií jako The Verge, kteří konstatovali, že DualShock 4 nemusíte v budoucnu vyhazovat, protože s ním můžete hrát xboxové hry přes streamovací službu xCloud.

Celá kauzička je jen o tom, že pokud někdo bude chtít hrát lokální multiplayer jako gaučový co-op, bude si muset k PS5 samostatně přikoupit druhý DualSense ovladač (za odhadovaných 50 eur) a nebude moci využít ten starý dodatečný z PS4.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments